Medimagazin logo

Organ naklinde her şeyi değiştirecek kitap

“99 Sayfada Böbrek Nakli” kitabı sadece hastalardan değil uzmanlardan da büyük ilgi gördü
Organ naklinde her şeyi değiştirecek kitap
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“99 Sayfada Böbrek Nakli” kitabı sadece hastalardan değil uzmanlardan da büyük ilgi gördü

Bir süre önce böbrek nakli yapılan Vatan Kitap Yazı İşleri Müdürü Buket Aşçı’nın doktoru Prof. Dr. Alper Demirbaş ile birlikte hazırladıkları “99 Sayfada Böbrek Nakli” kitabı sadece hastalardan değil uzmanlardan da büyük ilgi gördü.
İş Bankası Kültür Yayınları’nca yayımlanan kitap hem bir hasta hem de bir doktorun bakış açısı, deneyimleri ile kaleme alındığı için pek çok ayrıntıyı da içeriyor. Dünyanın en önemli transplant cerrahlarından olan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Aşçı’ya gönderdiği mektupta kitapla Türkiye’de organ nakline ilişkin çok şeyin değişeceğini söyledi:

”Yazdıklarınız basit bir transplant hikayesi değil, tıbbi ve cerrahi bir referans kitabı. Sadece organ nakli bekleyen hastaların değil, bütün tıp doktorlarının, Türkiye’nin sağlık politikasını yöneten kişilerin, Sağlık Bakanı ve Başbakan’ın ve Cumhurbaşkanı’nın okuması gereken bir ibret vesikası da. Ben bu kitabın yayınlanmasından sonra Türkiye’de organ naklinin ve bununla ilgili sağlık politikalarının değişeceğine inanıyorum...”

Vatan

organ
naklinde
her
şeyi
değiştirecek
kitap
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir