Medimagazin logo

EURORCs'ta iki Türk bilim insanı

TÜBİTAK Başkanvekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, Avrupa araştırma kurumları başkanlarından oluşan EUROHORCs'un (European Heads of Research Councils) genel kurulu ve yönetim kuruluna seçildi.
EURORCs'ta iki Türk bilim insanı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
RADİKAL - ANKARA - TÜBİTAK Başkanvekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, Avrupa araştırma kurumları başkanlarından oluşan EUROHORCs'un (European Heads of Research Councils) genel kurulu ve yönetim kuruluna seçildi.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanvekili Doç. Dr. Nilay Başaran da EUROHORCs idare kuruluna girmeyi başardı. Açıklamaya göre Yetiş ve Başaran, Türkiye'nin Avrupa'da bilim politikaları alanında alınan kararlarda etkin olabilmesi yönünde önemli rolü olan görevlerini 2010'a kadar sürdürecek.

Avrupa'daki araştırmaları finanse eden ulusal kuruluşların başkanlarının birliği olan EUROHORCs, 1992 yılında AB ülkelerinin ulusal araştırma kurumlarının ve benzer üniversite dışı kamu araştırma organlarının gayriresmi birliği olarak kuruldu. EUROHORCs'a 21 Avrupa ülkesinden ilgili kuruluşlar üye. Türkiye'yse oluşuma 2005 yılında katıldı.
eurorcs'ta
iki
türk
bilim
insanı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir