Medimagazin logo

Konya'da Çocuk psikiyatristi eksikliği

Konya'da, çocuk psikiyatrı bulunmadığı, ailelerin bu hizmet için başka illere gitmek zorunda kaldığı bildirildi. Bu durumun özellikle engelli çocuğu olan ailelerin çocuk psikiyatrının onaylaması gereken sağlık raporu konusunda sıkıntı yarattığı belirtildi
Konya'da Çocuk psikiyatristi eksikliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Konya'da, çocuk psikiyatrı bulunmadığı, ailelerin bu hizmet için başka illere gitmek zorunda kaldığı bildirildi. Bu durumun özellikle engelli çocuğu olan ailelerin çocuk psikiyatrının onaylaması gereken sağlık raporu konusunda sıkıntı yarattığı belirtildi.


AA muhabirinin, Konya Numune Hastanesi ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, engelli çocuklara sağlık hizmeti verilmesini düzenleyen son yönetmelik değişikliği, bazı yeni prosedürler getirdi.


Söz konusu yönetmelik, daha önce engelli çocukları özel rehabilitasyon merkezlerinin sunduğu hizmetlerden yararlanamayan BAĞ-KUR'luları da bu hizmet kapsamına dahil ederken, özel hizmetten yararlanılması için devlet hastanelerinden alınması gereken sağlık kurulu raporlarında, ilaç mı yoksa rehabilitasyon tedavisi mi gerektiğinin belirlenebilmesi için, çocuk psikiyatrından da görüş istenebiliyor.

Bölgedeki referans hastane olan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi dahil, Konya'daki hiçbir hastanede çocuk psikiyatrı olmadığı için, engelli çocuk, çocuk psikiyatrı muayenesine Ankara'ya gönderiliyor.

Konya'da nakliyecilik yapan Mehmet Olukçu, doğuştan engelli olan 9 yaşındaki kızı Şeyma'yı, başkasının yardımı olmadan yeme içme gibi temel yetenekleri kazanabilmesi için özel rehabilitasyon hizmeti veren kurumlara göndermek istediğini belirtti.


Bu hizmetten yararlanabilmek için gerekli olan sağlık kurulu raporu için Konya Numune Hastanesine başvurduklarını ifade eden Mehmet Olukçu, şunları kaydetti:

''Engelli olduğu için okula gitmeyen, başkasının yardımı olmadan yaşayamayan kızım Şeyma, Konya'da hiçbir hastanede bulunmayan çocuk psikiyatrına sevk edildi. Şimdi söz konusu rapor için çocuğumuzla Ankara Numune Hastanesine gitmemiz tavsiye ediliyor. Randevu için bu hastaneye telefon açtık, ancak Ankara Numune de kendilerinde çocuk psikiyatrı olmadığını söyledi.''


Olukçu, Ankara Numune Hastanesinin de muhtemelen kendilerini başka hastanelere sevk edeceğini, engelli bir çocukla Ankara'ya gitmek zorunda bırakılmalarını hiçbir şekilde anlayamadığını sözlerine ekledi.


AA

konya'da
çocuk
psikiyatristi
eksikliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir