Medimagazin logo

Artık doğumlara fotoğrafçı da girecek!

Doğum öncesi, sırası ve sonrasında çekilen fotoğraflardan oluşan albümlerin fiyatı 500 YTL'den başlıyor
Artık doğumlara fotoğrafçı da girecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AA-Doğum öncesi, sırası ve sonrasında çekilen fotoğraflardan oluşan albümlerin fiyatı 500 YTL’den başlıyor

Bebeklerinin hayatla buluşmasını ölümsüzleştirmek isteyen anne ve babalar, doğumhaneye bir de fotoğrafçı girmesini istiyor.

Doğum fotoğrafçısı Şengül Pallı, bu işi 6 yıldan bu yana yaptığını belirterek, mesleğe nasıl başladığını şöyle anlattı:

“Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken giremediğim bir dersten dolayı hocam ödev verdi, doğum fotoğrafı çekecektim. Ceza olarak vermişti. Başka türlü de geçirmeyecekti. O sırada bir klinikte hemşirelik yapıyordum. Bu arada ebelik yüksek okulu mezunuyum. Bir doğuma girdim ve fotoğrafları çektim. Doktor ve hemşireler fotoğrafları çok beğendiler. Zaman içinde klinikte doğan bebeklerin fotoğraflarını çektim. Yavaş yavaş işe dönüştü.”

Doktorların önceleri yadırgadığını ama hemşire olduğu için sorun yaşamadığını anlatan Pallı, “Sağlıkçı olmam bana kapıları açtı ama şimdi hastaneler de alıştı” diye konuştu.

Annenin doğuma hazırlanması, bebeğin dünyaya gelişi ve annenin bebekle ilk buluşması, ilk emzirme, baba ile ilk bakışma gibi anları ölümsüzleştirmeye çalıştığını anlatan Pallı, bu anları içeren 40 fotoğraftan oluşan albümün 500 YTL olduğunu, ayrıca 300 fotoğrafı da CD’de kayıtlı olarak verdiğini bildirdi.

Pallı, doğumda fotoğraf çekilmesini genelde annelerin talep ettiğini, annelere sürpriz yapmak isteyen babalar da bulunduğunu anlattı.

Şengül Pallı, doğumdan sonra 7, 8 ve 9 aylık bebeklerin fotoğraflarını da stüdyosunda çektiğini ifade ederek, bu çekimlerin doğum çekimi yaptıran ailelere indirimli olduğunu söyledi. Pallı, albümde 20, CD’de 100 fotoğrafın fiyatının 500 YTL, indirimli fiyatının ise 375 YTL olduğunu bildirdi. Pallı, çocukların fotoğraflarını 2,5-3 yaşlarına kadar çektiğini ifade etti.

MİNİ, MİDİ VE MAKSİ PAKETLER
Doğum fotoğrafçısı Arzu Ateş de normal doğuma da sezaryene de girdiğini ifade ederek, “Doğum öncesinde kareler çekiyorum. Ondan sonra doğumhaneye iniyoruz. Doğumda bebeğin ilk karından çıkışı, ilk müdahaleleri çekiyorum. Sonra anne odaya geldikten sonra anne ile birlikte ilk kareler, anneye ilk bakış, ilk emziriş, baba ile ilk buluşma, ilk duygusal anları görüntülüyorum” diye konuştu.

Fotoğraf sayısına göre mini, midi ve maksi paketler bulunduğunu belirten Ateş, bunların fiyatlarının da 500, 600 ve 750 YTL olduğunu söyledi.

Doğum fotoğrafçılarının bir çoğunun İstanbul’da olduğunu, bir kaç tane de Ankara’da bulunduğunu ama Anadolu illerinde pek yaygın olmadığını anlatan Ateş, talep geldikçe de Anadolu illerine gitmeye çalıştığını bildirdi.

DOĞUM FOTOĞRAFLARINDAN SERGİ
Doğum fotoğrafçısı Mehtap Us Terzi ise İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olduğunu belirterek, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü fotoğraf ve video programını bitirme tezi olarak doğum fotoğraflarından oluşan bir proje hazırladığını anlattı.

Sonra bu fotoğraflardan bir sergi açtığını ve bu anlamda birçok sergisi bulunduğunu belirten Terzi, yaklaşık 10 yıldır profesyonel anlamda bu işi yaptığını söyledi.

Doğum fotoğrafçılığının Avrupa ülkelerinde ve ABD’de de örnekleri bulunduğunu, Türkiye’de de giderek yaygınlaştığını ifade eden Terzi, bu işi yapanların eğitimli olmasının önemine işaret etti. Terzi, şunları kaydetti:
“Doğum fotoğrafı belgesel fotoğraftır. Çok büyük seçme gerekiyor. Eline fotoğraf makinesini alan herkesin ‘doğum fotoğrafçısı’ olarak ortaya çıkması doğru değil. Bu kolay bir alan değil, başarısız olma durumları yüksek. Bir de doğum sırasında fotoğraf çekerken sınırını bilmelisin, bu konuda bilgili olmalısın. Doğum fotoğrafçısı hem sağlıktan anlamalı hem de fotoğraf eğitimi almalı. Böylece kalite de yükselir.”

Hamile, doğum, bebek ve çocuk fotoğrafları çektiğini ifade eden Terzi, bebeklerin fotoğraflarını yurt dışından getirdiği özel ve orijinal kostümlerle çektiğini anlattı.

Fotoğraf çektirmek için stüdyosuna gelen ailelerle 4-5 saate yakın çalıştıklarını ifade eden Terzi, hayvan figürlü kostümler, bale kostümleri, değişik aksesuarlar kullanarak çektiği fotoğrafların paketinin 500 YTL’den başladığını bildirdi.
artık
doğumlara
fotoğrafçı
da
girecek!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir