Medimagazin logo

"Türkiye'nin en donanımlı yanık merkezi Gaziantep'te"

Gaziantep'te bulunan yanık merkezinde hizmete sunulan ve Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmayan teknoloji sayesinde yanık hastalarına şifa dağıtılıyor
"Türkiye'nin en donanımlı yanık merkezi Gaziantep'te"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te bulunan yanık merkezinde hizmete sunulan ve Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmayan teknoloji sayesinde yanık hastalarına şifa dağıtılıyor.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Yanık Merkezi Türkiye'nin bir çok ilinden gelen yanık hastalarını ağırlıyor. Yanık tedavisi için teknolojiyi yakından takip eden Yanık Merkezi'nde Amerika'dan gelen son sistem cihazlar kullanılıyor. Türkiye'nin en donanımlı ve en büyük merkezi olan 20 yataklı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Yanık Merkezi yüzlerce hastaya şifa dağıttı. Yanık Merkezi sorumlusu yanık Cerrahisi Dr. Ahmet Erkılıç Sağlık Bakanlığına bağlı ilk ve tek Yanık Merkezi olduklarını belirterek, "Şunda sağlık bakanlığına bağlı tek ve en büyük yanım merkezi halindeyiz. 8 ayda yaklaşık bin yanık hastasını ayakta tedavi ettik. 200 yataklı hastamıza da en iyi hizmeti vermeye çalıştık. 200 yataklı hastanın çoğunun durumu çok ciddi boyutlardaydı. Vücutları tamamen yanan bu hastalarımızla yakından ilgilenerek iyi bir tedavi yapmaya çalıştık. Uyguladığımız tedavilerde başarı oranımızda çok yüksek bir durumda" dedi.

Türkiye'nin en büyük yanık merkezi olduklarını anlatan Dr. Erkılıç, "Burada kullandığımız tüm tıbbı ekipman ve malzemelerimiz Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmamaktadır. Son sistem teknolojiyle donatılmış yıkama tanklarımız, hidro cerrahi sistemlerimiz ve buna benzer malzemelerimiz var. Bu sistemler sayesinde hastalarımızın sağlığına kavuşması ve tedavisinin erken bitmesi içinde büyük bir avantaj elde ediyoruz. Örneğin hidro cerrahi sistem sayesinde gelen ağır hastaların taburcu olması için tedavi hızlandırılıyor. Kısa sürede hastalarımız bu sistemler sayesinde sağlığına kavuşuyor" diye konuştu.

Dr. Erkılıç, Türkiye'nin her bölgesinden merkezlerine yanık vakkasının geldiğini de sözlerine ekledi.

&#8220
türkiye'nin
en
donanımlı
yanık
merkezi
gaziantep'te&#8220
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir