Medimagazin logo

<b>Zorunlu mali sorumluluk sigortası komisyondan geçti</b>

''Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda benimsendi
<b>Zorunlu mali sorumluluk sigortası komisyondan geçti</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
''Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda benimsendi.

-''ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI''-

Tasarıya göre, tıbbi hizmetlerden kaynaklanan her türlü tazminat taleplerinin karşılanması için ''zorunlu mali sorumluluk sigortası'' oluşturulacak.

Serbest çalışan doktorlar kendileri için, personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden personele ödeme yapılan kamuya ait döner sermayeli sağlık kurum ve kuruluşları, özel hukuk kişilerine ait sağlık kurum ve kuruluşları, çalıştırdıkları doktorlar için zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptıracak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan doktorlar için çalıştıkları kurum ve kuruluşça yaptırılan sigorta, ilgili doktorun mesleğini serbest olarak yapması halini kapsamayacak.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorların zorunlu mali sorumluluk sigortasının yaptırılmasından, doktorun çalıştığı sağlık kurum ve kuruluşunun amiri birinci derecede sorumlu olacak.

Sigorta yapan, zorunlu sigorta kapsamındaki bir fiil veya hal nedeniyle sigorta yaptıranın tazminata mahkum edilmesi halinde; zorunlu mali sorumluluk sigortasında öngörülen sınırlar içinde tazminatı doğrudan zarar görene ödeyecek.

-SİGORTA PRİMLERİ-

Kamuya ait döner sermayeli sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan doktorların zorunlu mali sorumluluk sigortası primlerinin yüzde 50'si kurum ve kuruluşa ait döner sermaye gelirlerinden, yüzde 50'si ise sigortalı doktorun döner sermaye ek ödemesi payından karşılanacak.

Kamu kurum ve kuruluşları dışındaki kurum ve kuruluşlarca istihdam edilen doktorların sigorta primleri ise, istihdam edenler veya işverenlerce karşılanacak. Doktorlar için ödenen sigorta primi hiçbir isim altında ve hiçbir şekilde maaş ve diğer mali haklarından kesilemeyecek, bu yolda hüküm içeren sözleşme yapılamayacak.

Bir doktorun kusuru nedeniyle, o doktor için emsallerine göre daha yüksek prim ödenmesi halinde, aradaki fark ilgili doktorun döner sermaye gelirinden kesilerek karşılanacak.

Zorunlu mali sorumluluk sigortası, Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu bakanlıkça, ilgili dalda ruhsat verilen sigorta şirketleri tarafından yapılacak.

Zorunlu mali sorumluluk sigortasını, kendileri yaptırmak zorunda olduğu halde yaptırmayan doktorlara ve çalıştırdıkları doktorların sigortasını yaptırmayanlara, sigorta yaptırmadığı süre için ödemesi gereken primin 5 katı idari para cezası verilecek.

memurlar.net
<b>zorunlu
mali
sorumluluk
sigortası
komisyondan
geçti</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir