Medimagazin logo

Ölen eş için doktora 3 kurşun

Tayfun Erkenkalkar, iki yıl kolon kanseri tedavisi görüp hayatını kaybeden eşi Sebahat Erkenkalkar'ın ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Necati Yenice'ye kurşun yağdırdı. Hastane bahçesinde üç kurşunla vurulan ve hemen ameliyat edilen Dr. Yenice'nin hayati tehlikesi sürüyor.
Ölen eş için doktora 3 kurşun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tayfun Erkenkalkar, iki yıl kolon kanseri tedavisi görüp hayatını kaybeden eşi Sebahat Erkenkalkar’ın ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Necati Yenice’ye kurşun yağdırdı. Hastane bahçesinde üç kurşunla vurulan ve hemen ameliyat edilen Dr. Yenice’nin hayati tehlikesi sürüyor.

Kaçtıktan 4 saat sonra son kurşunu kafasına sıkan Tayfun Erkenkalkar öldü.

KOLON kanserine yakalanan eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice’ye (50) hastane bahçesinde kurşun yağdıran Tayfun Erkenkalkar (36), aynı silahla intihar etti. Tayfun Erkenkalkar, dün sabah saat 09.00 sıralarında, hasta muayenesi için arka bahçedeki polikliniğe yaya olarak giden Doç. Dr. Necati Yenice’nin yolunu kesti. Çektiği silahı önce tutukluk yapan Erkenkalkar, birkaç kez namluya mermi sürdükten sonra, Yenice’ye peş peşe ateş etti. Doktor Yenice kanlar içinde yere yığılırken, Erkenkalkar, hastanenin Piyalepaşa Bulvarı’ndaki kapısından çıktı. Olay yerinde bir dolu, 5 boş mermi kovanı bulundu.

EŞİ VE KIZI HASTANEYE KOŞTU
Boyun, sol göğüs ve karnından yaralanan Dr. Necati Yenice, derhal çalıştığı hastanede ameliyata alındı. 2 kız çocuk babası Yenice’nin saldırıya uğradığını duyan eşi Perihan Yenice ve küçük kızı Özen hastaneye geldi. Doç. Dr. Necati Yenice, 6 saat süren ve 35 ünite kan kullanılan ameliyattan sonra yoğun bakım servisine alındı. Ameliyatla ilgili bilgi veren bir doktor, "Karın bölgesine isabet eden kurşun var. Karaciğer, dalak ve böbreğin birinde hasar var. Boyun bölgesinden giren ve yüzün ön tarafından çıkan bir kurşun var. Damarlarda hasar var. Beyinde bir hasar olmaması bizi umutlandırıyor" dedi.

SON KURŞUN KENDİNE Bu arada polis de, saldırganın peşine düştü. Görgü tanıklarının verdiği plakadan, saldırganın bindiği taksi Kağıthane’de durduruldu. Ancak Tayfun Erkenkalkar’ın Gaziosmanpaşa’da taksiden indiği anlaşıldı. Erkenkalkar, yaklaşık 4 saat sonra, evinde polisin beklediğini anlayınca, Zeytinburnu’nda oturan dayısına gitti. Burada silahındaki son kurşunu başına sıkan Tayfun Erkenkalkar, ağır yaralı olarak kaldırıldığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaşamını yitirdi. Polis evde yaptığı inceleme, bir adet el yapımı 9 milimetre çapında tabanca buldu. Tabancada hiç kurşun olmadığından, saldırganın son kurşunu kendine sıktığı anlaşıldı.

’Hayatımı o kurtardı’

KORKUNÇ olayı duyar duymaz, Dr. Necati Yenice’nin eşi Perihan ve kızı Özen hastaneye koşarken, 7 yıllık Hepatit B hastası Gülten Yiğit ise, korkunç saldırıya, "Hayatımı kurtardı. Baba gibi insandı. Doktora uzanan eller kırılsın" diye isyan etti. Poliklinikte doktoru beklerken haberi duyan hastası Aynur Eker de, "Poliklinikte bulunan doktor Yasemin Hanım telefonla bilgi verdi. Benim dosyamı da alıp geliyordu. Az sonra olayı duyduk. Hastalarına kardeşim diye hitap eden, iyi bir doktordu" dedi.

Yanlış tedavi iddiası

ŞOFÖRLÜK yapan ve 13 yıllık evli, biri 12 diğeri 9 yaşında iki çocuk babası Tayfun Erkenkalkar’ın dün evlilik yıldönümü olduğunu söyleyen kayınbiraderi Çetin Yalçın, şu iddialarda bulundu: "Ablamın kalın bağırsak rahatsızlığı vardı. Yaklaşık 2 yıldır tedavi görüyordu. Doktorun özel muayenehanesine de hastaneye de defalarca gittiler. Doktorun verdiği kortizonlu ilacı 11 ay boyunca kullandı. Ama ilacın 15 gün kullanılması gerekiyormuş. Doktor sonra bu ilacı verdiğini de inkár etti. Ablam doktor hatası ve yanlış tedavi sonucu öldü. Eniştem buna dayanamadı. Hep doktoru suçluyordu. Bugün de evlilik yıldönümleriydi."

İki ünlü doktoru hasta yakınları öldürmüştü

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs ve Kalp Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı, 12 Kasım 2005’te hastane otoparkında öldürüldü. Kalaycı’yı vuran, akciğer kanseri nedeniyle ölen hastası Ahmet Cevher’in akrabası Yusuf Cevahir’di. Kalp uzmanı Doç. Dr. Edip Kürklü de ameliyat ettiği Çakıl Gazinosu sahibi Yaşar Şerbetçi ölünce, 21 Temmuz 1988’de ’intikam kurşunları’na hedef olmuş, 9 gün sonra ölmüştü.

Hürriyet
ölen
için
doktora
3
kurşun
Yorum (1)
HARUN TEZEL
bir tane ruh hastası yüzünden;binlerce insana faydası olan,yıllarını bu işe adamış,çok değerli hocalarımız,öldürülüyor,çok yazık ve çok üzücü bir olay.alanında ancak 3-5 tane benzeri olan bu değerli hocalarımıza yapılanları kınıyorum.böyle devlete millete hiçbir faydası olmayan,hatta kendi çocuklarına bile faydası olmayan bu ruh hastası kişiler hapse girmekten çok bence ASILMALI. çünkü yarın birgün hapisten çıkıp yine böyle değerli insanlara veya onlatın çocuklarına zarar verecekler..
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir