Medimagazin logo

İTO 'dan mecburi hizmet için imza kampanyası

Sayın üyemiz, <br />Hükümetin hiç bir sağlık yatırımı yapmadan bütün sorunları hekimlerin üzerine yıkmaya çalıştığı uygulamalarından birisi daha yasalaştı. Konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve hekimlerin konu hakkındaki tepkisini hükümete iletmek amacıyla hazırladığımız metni imzalayarak 0212 513 37 36 numaralı faksa göndermenizi rica ediyoruz. <br />Saygılarımızla,
İTO 'dan mecburi hizmet için imza kampanyası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sayın üyemiz,
Hükümetin hiç bir sağlık yatırımı yapmadan bütün sorunları hekimlerin üzerine yıkmaya çalıştığı uygulamalarından birisi daha yasalaştı. Konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve hekimlerin konu hakkındaki tepkisini hükümete iletmek amacıyla hazırladığımız metni imzalayarak 0212 513 37 36 numaralı faksa göndermenizi rica ediyoruz.
Saygılarımızla,





HEKİMLERDEN KAMUOYU'NA DUYURU


Geçmişteki örneklerinden yararlı bir sonuç alınmadığı açık olduğu halde "hekimlere zorunlu hizmet", nedenini anlayamadığımız bir hızla , ilgili eğitim ve meslek kuruluşlarının görüşleri de alınmadan, yasalaştı. Yasa, pratisyen, uzman hekim ve üst ihtisas adaylarının tıp fakültelerine veya uzmanlık eğitimlerine başlarken olan beklentilerini hiçe saymaktadır. Söz konusu yasa, mezun olmasına çok kısa zaman kalmış, tüm meslek ve aile hayatını buna göre ayarlamış bir pratisyen veya uzman hekim adayına birdenbire 300-600 gün süreli , her aşamada ayrı ayrı uygulanmak yanında, bir grup hekimin önceki yıllarda yapmış olduğu zorunlu hizmeti dahi göz ardı eden bir zorunlu hizmet yükümlülüğü getirmektedir.

Böyle bir uygulamanın demokratik ve birey haklarına saygılı bir yönetimle ancak yaygın savaş veya doğal afetler gibi olağanüstü dönemler söz konusu olduğunda bağdaşabileceği kanısındayız. Büyük bir bölümü toplum eğitimi, temiz su, ulaşım, beslenme ve yerleşim koşullarındaki olumsuzluklardan doğan sağlık sorunlarının çözümünü tümüyle hekimlere yüklemek, altını çizeriz ki, tarih boyunca ancak otoriter yönetimlerin ortak bir uygulaması olmuştur.

"Zorunlu hizmet" yasası, öğrencilerimizin özlük haklarını hiçe saymak yanında sağlık gibi yaşamsal bir konuda verilecek hizmetin niteliğini arttırıcı elle tutulur bir özendiricilik de içermemektedir. Yasa bu haliyle, meslek hayatlarının hemen başında olan genç hekimlerimizde, giderek sağlık hizmetlerinin niteliğini de aşındırması kaçınılmaz olan, büyük bir yılgınlığa yol açacaktır. Endişeyle kamuoyuna duyururuz.



(Duyurunun word dosyası www.ito.org.tr adresinde)
i̇to
'dan
mecburi
hizmet
için
imza
kampanyası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir