Medimagazin logo

Ergani'ye 150 yataklı devlet hastanesi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, 150 yataklı hastanenin yapımına yer tespit çalışmalarının ardından başlanacağı bildirildi
Ergani'ye 150 yataklı devlet hastanesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, 150 yataklı hastanenin yapımına yer tespit çalışmalarının ardından başlanacağı bildirildi.


Toplu Konut semti Dicle Yolu mevkisinde 2 bin metrekarelik alanda 2007 yılında yapımı planlanan Ergani Devlet Hastanesi'nin 150 yataklı olacağı belirtildi. Diyarbakır ziyareti sırasında ilçe başkanlarıyla görüşen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Ergani İlçe Başkanı Ali Aslan'a 50 yataklı olan Devlet Hastanesi'nin 150 yataklı olarak programa alındığını bildirdi. Tespit edilen arazilerde uzmanların teknik çalışmalarının ardından uygun görülen yerde hastanenin yapımına başlanılacağı öğrenildi.
AK Parti İlçe Başkanı Ali Aslan, Ergani'ye 150 yataklı bir bölge hastanesi yapılması için düğmeye bastıklarını ifade ederek, gerçekleştirilecek projenin bugüne kadar bölgede sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük yatırımlardan biri olacağını söyledi.

Aslan, "Başta Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve Milletvekilimiz Osman Aslan'ın girişimleri sonucu Ergani İlçesi'ne yapılacak olan Devlet Hastanesi, her odada 2 kişinin yatabileceği, banyo ve tuvaleti olan 150 kişilik bir kompleks olacak. Önümüzdeki aylarda hastanemizin temeli atılacak. Ergani, muazzam bir sağlık kompleksine kavuşuyor" dedi.

İHA
ergani'ye
150
yataklı
devlet
hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir