Medimagazin logo

Gaspçılar profesörü öldürecekti

İzmir'in Güzelyalı semtinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroentoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlkay Şimşek'in başına sopayla vuran kişiler, Şimşek'in dizüstü bilgisayarı ile içinde para ve kredi kartlarının bulunduğu cüzdanını gaspetti
Gaspçılar profesörü öldürecekti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. İlkay Şimşek, konferans dönüşü kimliği belirsiz üç gaspçının saldırısına uğradı. Saldırı sırasında şakak kemiği kırılan, kafasından ve kaburgalarından yaralanan Prof.Dr. Şimşek'in konferans notlarının bulunduğu dizüstü bilgisayarı, cep telefonu ve özel eşyası gaspçılar tarafından alındı. Hastanede tedavi altına alınan 55 yaşındaki Prof.Dr. Şimşek, “Türk ve Alman profesörlere konferas verdim. Ülkemizin tanıtımı için mücadele ettim. Dönüşte ne idüğü belirsiz üç kişinin saldırısına uğradım. O an kendimi çok yalnız hissettim ve büyük üzüntü duydum'' dedi.
     
Olay, bugün saat 02.30 sıralarında İzmir'in Güzelyalı semtindeki Üçkuyular Parkı yakınlarında meydana geldi. İstanbul Crowne Plaza'da düzenlenen 18'inci Türk Alman Gastroenteroloji Günlerine katılan ve konferans veren Dokuz Eylül Üniversitesi Gastroenteroloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. İlkay Şimşek, gece saat 01.30'da uçakla İzmir'e döndü. Üçkuyular semtindeki evine gelen Prof. Dr. İlkay Şimşek, otomobilini park ettikten sonra evine doğru yürümeye başladı. Bu sırada kimliği belirsiz üç gaspçı, arkadan yaklaştıkları iki çocuk babası Prof. Dr. Şimşek'in başına sopayla vurarak yere düşürdü.
     

     DEHŞETİ YAŞADI
     
Yere düştükten sonra da tekme ve sopa darbeleriyle tartakladıkları Prof.Dr. Şimşek'in yardım çığlıklarına aldırış etmeyen gaspçılar, içerisinde konferas notlarının bulunduğu dizüstü bilgisayarı, cep telefonunu, kredi kartlarını ve aracının ruhsatını alarak kaçtı. Sokak aralarına doğru kaçan gaspçılar izlerini kaybettirdi.
     
Yerde kanlar içinde yatan Prof. Dr. Şimşek'in yardım çağrılarını duyan vatandaşların ihbarıyla polis ve sağlık ekipleri harekete geçti. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Prof. Dr. İlkay Şimşek, acil servisteki tedavisinin ardından servise yatırıldı. Başından yaralanan, şakak kemiği kırılan kaburgalarında kırıklar olan Şimşek'in ameliyat olacağı bildirildi.
     

     ÜLKEM ADINA UTANDIM
     
Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Prof.Dr. İlkay Şimşek, saldırı anında öldürülme ihtimalininde olduğunu söyleyerek, “Otomobilimi parkettikten sonra evime yürürken saldırı oldu. O an kendimi kaybettim. Bağırdım ve kimse yardıma gelmedi. Saldırganlar kaçtıktan sonra insanlar geldi. O an kedimi çok yalnız hissettim. Türk ve Alman profesörlere konferas verdim. Ülkemizin tanıtımı için mücadele ettim. Dönüşte ne idüğü belirsiz üç kişinin saldırısına uğradım. Ülkemiz için utanç verici'' dedi.
     

     POLİSİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR
     
Olaydan sonra Prof.Dr. İlkay Şimşek'in ifadesini alan ve saldırganların eşkal bilgilerini alan polis ekiplerinin olay yeri çevresinde yaptıkları araştırmalardan bir sonuç alınamadı. Görgü tanıklarınında ifadesine başvuracak olan polis ekipleri kimliklerini belirlemeye çalıştıkları saldırganları yakalamak için soruşturma başlattı.
Milliyet
gaspçılar
profesörü
öldürecekti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir