Medimagazin logo

Hastasından para almakla suçlanan doktor rapor aldı

Bıçak parası aldığı iddiası üzerine hakkında soruşturma açılan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Op.Dr. Yıldıray Bekar rapor alarak ayrılınca, ameliyat bekleyen hastalar, ortada kaldı
Hastasından para almakla suçlanan doktor rapor aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bahadır ÖKTEM/ TRABZON, (DHA)-Bıçak parası aldığı iddiası üzerine hakkında soruşturma açılan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Op.Dr. Yıldıray Bekar rapor alarak ayrılınca, ameliyat bekleyen hastalar, ortada kaldı.

Bir hasta yakınından ‘bıçak parası' aldığı iddiasıyla muayenehanesine baskın yapılan ve daha önceden seri numaraları alınmış paralarla yakalanarak gözaltına alınan ve çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Op.Dr. Yıldıray Bekar, bugün rapor alarak ayrıldı.

Doktorun ayrılması, ameliyat için bekleyen hastalarını zor durumda bıraktı. Karaciğer ameliyatı için beklerken doktorun rapor alıp ayrıldığını öğrenen 3 çocuk babası Fazıl Eyüboğlu, “Dr. Bekar 9 ay önce akciğer ameliyatımı yaptı ve sağlığıma kavuştum. Bir süre önce karaciğerime sorun ortaya çıktı. 5 Aralık'ta ameliyat tarihi verdi. Ameliyat için beklerken, sabah geldi, ayrıldığını ve ameliyat yapamayacağını söyledi. Ben hocaya güveniyordum. Kendimi de ona göre hazırladım. Şimdi ne yapacağım?“ diye konuştu.

Göz altında 1 gece tutulan ve sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Opr.Dr. Yıldıray Bekar'ın mesai arkadaşları, doktorun psikolojik dengesinin bozulması nedeniyle sağlık rapor alarak görevden ayrıldığını bildirdi.

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Şafak Sümbül ise, “Yıldıray Bekar hakkında geçen sene de böyle bir olay yaşanmıştı. İdari soruşturma başlatmış ve ‘Derece dondurma’ cezası vermiştik. Bu ikinci olay sonrasında bir soruşturma daha başlattık. Eğer bunda da suçlu çıkarsa meslekten ihraç cezası alabilir. Bugün rapor alıp ayrıldı. Hastalarıyla diğer doktor arkadaşlar ilgilenecek” dedi.


hürriyet
hastasından
para
almakla
suçlanan
doktor
rapor
aldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir