Medimagazin logo

Sağlık turizminde en büyük ’çatı’ örgüt yolda

Türkiye’nin önde gelen hastaneleri ve turizm şirketleri, sağlık turizmi konusunda ortak hareket etme kararı aldı. Oluşturulan Türk Sağlık Turizmi Grubu, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak dünyada 100 milyar dolara ulaşan sağlık turizminden Türkiye’nin daha büyük pay alması için çalışacak.
Sağlık turizminde en büyük ’çatı’ örgüt yolda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye’nin önde gelen hastaneleri ve turizm şirketleri, sağlık turizmi konusunda ortak hareket etme kararı aldı. Oluşturulan Türk Sağlık Turizmi Grubu, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak dünyada 100 milyar dolara ulaşan sağlık turizminden Türkiye’nin daha büyük pay alması için çalışacak.

TÜRK Hastaneleri dünyada yıllık ortalama 100 milyar dolarlık bir pazar oluşturan sağlık turizmi pastasında çok az olan payını büyütme hedefi koydu. Sektörün önde gelen kurumları, hedef doğrultusunda oluşturdukları ortak çalışma platformunda uluslararası alanda çalışacak "Turkish Healthcare Group" Türk Sağlık Turizmi Grubu adı altında bir grup kurma kararı aldı. Healthex çatısı altında hastaneler ile Sağlık Bakanlığı içinde belirlenen bir komisyonun eşgüdümü ile etkili bir şekilde organize olup sesini dünyaya duyurmaya hazırlanan Türk sağlık turizmi için 2006 ve 2007 yılı için fuar ve workshoplar hazırlandı. Gerçekleştirilecek uluslararası organizasyonlarda Türk sağlık kuruluşları, genel hastaneler, estetik cerrahi ve diş, göz, kbb hastaneleri vitrine çıkacaklar.

KİMLER VAR: Dünya Göz Hastanesi’nden Selin Yıldırım Peker, Anadolu Sağlık Merkezi’nden Aslı Akyavaş, Vip Turizmden CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu, Hayat Hastaneleri’nden Hakan Yılmaztürk, EuroPlast Estetikten Dr.Zafer Atakan, Hello Turizm’den Emin Çakmak, VKV Amerikan Hastanesi’nden Tolga Güngör’den oluşan Türk Sağlık Turizmi Grubu üyeleri, yaptıkları ortak açıklamada, Türkiye Dünyayı Sağlıklı Tutar sloganı (Turkey keeps the world healthy ve Turkey Healthcare Country) logosuyla uluslarası platfomda tek bir ifade ile sağlık turizminin tanıtımını yapacaklarını ifade ettikten sonra, "Sağlık, Turizm Bakanlığının desteğinde tek bir logo ve web ile yapılacak kurumsal çalışmalar hedeflere varılmasında büyük önem taşımaktadır. 2006 yılı içinde sağlık turizmi konusunda önemli mesafeler alındı ve gündeme geldi. Önemli organizasyonlar başlatıldı ve ülke içinde sağlık turizmi için kamuoyu oluşmaya başladı. Bunların devam etmesi gerekir" diye konuştular.

İSTANBUL, LONDRA, VİYANA: Türk Sağlık Turizmi Grubu üyeleri ilk etapta 25 kasım’da Healthex katılımcıları için yapılacak workshop’a katılacak. İstanbul’daki bu organizasyonda Kuveyt, İran ve Azerbeycan’dan gelecek firma ve doktorlarla görüşülecek. İlk yurt dışı açılımını 12 Aralık’ta Viyana ve 8 şubat’ta Londra’da yapacak olan Türk Sağlık Turizmi Grubu üyeleri düzenleyecekleri workshoplarla gerçekleştireceklerini ve her iki çalışmaya da sınırlı sayıda sağlık kuruluşu alınacağını belirttiler. Yetkililer, Londra’da Workshop kapsamında 8 Şubat akşamı İngiliz sağlık kurumlarının katılacağı London Hilton Park Lane’de görkemli bir tanıtım ve gala gecesi düzenleneceğini de açıkladılar. Komisyon üyeleri 2006/2007 yılında netleşen yol haritalarının da 25 Kasım 2006 İstanbul Healthex Turkish Hospital Show, 12 Aralık 2006 Viyana Healthex Turkish Medical Tourism Show, 08 Şubat 2007 Londra Healthex Turkish Health Tourism, 2-4 Mart 2007 İstanbul SPA show, 3 Mart’ta İstanbul’da Medical Show, 26-28 Ekim 2007 İstanbul Healtex Uluslararası Sağlık Turizm Fuarı olarak açıkladıktan sonra "Bunun dışında tarihleri daha sonra belli olacak Azerbaycan ve Abu Dhabi’de workshopları da yapılacak" dediler.

4 dilde sağlık turizmi kataloğu

TÜRK Sağlık Turizmi Grubu komisyon üyeleri "Turkish Health Tourism Katalog" adında İngilizce, Arapça, Almanca ve Rusça olmak üzere 4 ayrı dilde katalog da hazırlıyorlar. Yılda 3 kez yayınlanacak katalog için her sağlık kuruluşuna 2 sayfa ayrılacak ve kataloglar yıl içinde Healthex etkinliklerinde yurtdışındaki sigorta şirketleri ile ilgili pazarlara, fuarlara Turizm Bakanlığı ile koordineli olarak düzenli olarak gönderileceğini söylediler.

Hürriyet
sağlık
turizminde
en
büyük
&#8217
çatı&#8217
örgüt
yolda
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir