Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Sadece başkan 7 bin YTL ücret alacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son günlerde tartışma konusu olan saha koordinatörlerinin daha önce 4 bin 300 YTL ile 6 bin 500 YTL arasında maaş aldıklarını belirterek, "Şimdi ise 5 bin 500 YTL ücret alacaklar
Sağlık Bakanı: Sadece başkan 7 bin YTL ücret alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son günlerde tartışma konusu olan saha koordinatörlerinin daha önce 4 bin 300 YTL ile 6 bin 500 YTL arasında maaş aldıklarını belirterek, "Şimdi ise 5 bin 500 YTL ücret alacaklar. Sadece başkan 7 bin YTL ücret alacak" dedi.


Aile hekimliği ve genel sağlık sigortasına geçişle ilgili koordinasyonu sağlamak üzere Dünya Bankası destekli "saha koordinatörlüğü" uygulaması başlattıklarını anımsatan Akdağ, şöyle konuştu:

"Bu projeyle ilgili eleştirileri anlamak mümkün değil. Bu, 49 milyon avroluk bir proje. Mesleklerinde tecrübeli ve başarılı olmuş hekimlerden oluşacak bir grup belirledik. Bu kişiler 24 saat, 7 gün gece gündüz demeden sahada çalışacaklar.
Bu görevlendirdiğimiz arkadaşlar, başhekim yardımcılığı ve sağlık il müdürlüğü yapmış arkadaşlar. Bu kişiler o görevlerindeyken 4 bin 300 YTL ile 6 bin 500 YTL arasında maaş alıyorlardı. Bulundukları görevlerde ise 5 bin 500 YTL ücret alacaklar. Sadece başkan 7 bin YTL ücret alacak. Yoksa söylenildiği gibi 7 bin dolar maaş almayacaklar. Bu ücretler de Dünya Bankasının bu projeyi uyguladığı ülkelerde ödediği ücretlerle aynı."

İlaç harcamaları hakkında da bilgi veren Akdağ, kamudaki ilaç harcamasının reel olarak 2001’de yüzde 5.3, 2002’de 31.5, 2003’te 9.8, 2004’te 4.4, 2005’te ise 2.3 oranında arttığını kaydetti. Recep Akdağ, "Herkesin bu başarıyı alkışlaması gerekir" dedi.

MURAT MERCAN’IN AKRABASI
Akdağ, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan’ın akrabası olduğu söylenen kişinin saha koordinatörü olarak atanması yönündeki eleştirileri yanıtlarken, "O kişi benim üniversiteden öğrencim, 20 yıldır tanıyorum kendisini. Sayın Mercan’ı ise 5 yıldır tanıyorum. Bu tür iddialar, iktidarı yıpratmak için çıkartılıyor" dedi.

"Ben esnaf çocuğuyum, paranın nasıl kullanılması gerektiğini bilirim. Hükümet de bunu biliyor" diyen Akdağ, kamu kaynaklarını kullanırken tasarruf yaptıklarını, ancak sağlıkta tasarruf yapmadıklarını, gerekmesi halinde ise yapacaklarını kaydetti.

Milliyet
sağlık
bakanı:
sadece
başkan
7
bin
ytl
ücret
alacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir