Medimagazin logo

Ameliyat edecek cerrah bulunamıyor

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, başında 5 dikiş iğnesiyle yaşayan ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Adnan İlhan'ın derdi karşısında tıp çaresiz kaldı
Ameliyat edecek cerrah bulunamıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, başında 5 dikiş iğnesiyle yaşayan ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Adnan İlhan'ın derdi karşısında tıp çaresiz kaldı.

Başındaki iğneler 6 yıl önce tespit edilen Adnan'ın tedavisi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gökşin Şengül, “İğneler hassas noktalarda olduğu için çıkaramıyoruz. Dünyanın Adnan'dan haberi var. Ama bugüne kadar hiçbir cerrah bizi arayıp ‘Ameliyatı ben yaparım’ diyemedi. Şimdilik başka çare yok. Adnan'ı başındaki iğnelerle büyüteceğiz'' dedi.Beyin cerrahlarını korkutan çocuk Doğubeyazıt'ta, 2 eşli Mustafa İlhan'ın, 16 çocuğundan biri olan Dr. Reşat Erdem İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Adnan İlhan, 6 yıl önce şiddetli başrağrısı şikayetiyle önce Iğdır Devlet Hastanesi'ne ardından Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Çekilen röntgen filmlerinde şiddetli ağrılara Adnan İlhan'ın başındaki 5 dikiş iğnesinin neden olduğu ortaya çıktı. İğnelerin apse yapması sonucu ‘felç geçirdiği’ sanılarak her seferinde hastaneye kaldırılan Adnan İlhan, iltihap alındıktan sonra ağrılardan kurtuldu.

Oğlunun başındaki dikiş iğnelerin çıkartılamamasına üzüldüğünü belirten işsiz Mustafa İlhan, “Doktorlar, Adnan'ın başında 5 dikiş iğnesi olduğunu söyleyince şoke oldum. Şu an tek isteğim oğlumun başındaki iğnelerden kurtarılmasıdır'' diye konuştu.

Başındaki iğnelerden kurtulmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup da yazan Adnan İlhan, “Ölmek istemiyorum. Başımdaki iltihap temizlenince kendimi bir kuş gibi rahat hissediyorum. Ama hastaneden çıktıktan sonra ağrılarımın artmasından çok korkuyorum. Çünkü öyle ağrılarım oluyor ki başımı duvarlara vurmak itiyorum. Sonra da yerimden kıpırdayamıyorum. Ne olursa olsun artık tamamen iyileşmek istiyorum'' dedi.

Adnan'ın tedavisini yürüten Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Gökşin Şengül, hastanın kendilerine sol tarafında felç şikayeti ile geldiğini söyledi. Olayın dünya basının da yer almasına rağmen ne yurt içinde ne de yurtdışından Adnan'ın başındaki iğneleri çıkarabileceğini söyleyen bir hekimin ortaya çıkmadığını belirten, Yrd. Doç. Dr. Şengül şunları söyledi:

“Genellikle 2.5 yaşına kadar ön bıngıldak kapanmadığı için, iğneler çocuk öldürme metodu olarak beyne sokulur. Kaza ile girenler de var. Ama genelde bu yöntem çocuk öldürmek için kulanılıyor. Bu iğneler kaldığı müddetçe apselerin tekrarlama olasılığı çok fazla. Dünyada bu tip benzer vakalar var. İlk kez bu kadar çok sayıda iğneye tanık oluyoruz. Tek iğne olup çıkarılan çok. Fakat böyle 5 iğne olan ve çıkarılan olay tıp literatüründe yok. Adnan'ın durumunu basın ve yayın yolunyal dünyaya duyurduk. Ama hiçkimse ‘Ben bunu çıkarırım’ diye bizi aramadı. Gerçekten Adnan'ın bu ameliyatı çok zor. Adnan'ın başındaki iğneleri çıkarmak samanlıkta iğne aramaya benzer. Şimdilik Adnan'ı başındaki iğnelerle büyütmeye çalışacağız.''

Milliyet

ameliyat
edecek
cerrah
bulunamıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir