Medimagazin logo

Eczacıların yeşil kart isyanı

Bütçe dengeleri nedeniyle sosyal güvenlik kurumlarının yaşadığı sıkıntı eczacıları iflas ettirmeye başladı. Eczacılar özellikle Emekli Sandığı (ES) ve Yeşil Kart’lılara verdikleri ilaçların bedellerini üç aydır alamamış durumda. Üstelik kurumlardan buna dair herhangi bir açıklama da yapılmıyor
Eczacıların yeşil kart isyanı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bütçe dengeleri nedeniyle sosyal güvenlik kurumlarının yaşadığı sıkıntı eczacıları iflas ettirmeye başladı. Eczacılar özellikle Emekli Sandığı (ES) ve Yeşil Kart’lılara verdikleri ilaçların bedellerini üç aydır alamamış durumda. Üstelik kurumlardan buna dair herhangi bir açıklama da yapılmıyor.

Eczacıların yaşadığı sıkıntılarla ilgili soru üzerine Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Oğuz Ekincioğlu bazı açıklamalarda bulundu.

BÖYLE GİDERSE YEŞİL KART’LIYA HİZMET SUNULAMAYACAK

Ekincioğlu, “Ciddi şekilde Emekli Sandığı ve Yeşil Kart faturalarımızı tahsil edemiyoruz. 75 günlere varan gecikme söz konusu. Halbuki yapılan protokole göre ödemenin 18 işgününde yapılması gerekiyor. Özellikle Yeşil Kart’ta sıkıntının artacağı düşünülüyor, bu hastaların ilaçlarını karşılamakta güçlük çekiyoruz. Böyle giderse bu kesime hizmet sunulamayacak” diye konuştu.

SSK SADECE BİR ECZACIDAN 32 BİN YTL KESTİ

Öte yandan SSK’nın fatura kontrol uygulamasından da yakınan Ekincioğlu, “SSK açıklama yapmadan kesinti yapıyor, bunun için hatalı reçetelerin tamamının iadesi sağlanmalı bir an önce. Perşembe günü Ankara’da sadece bir eczacının 32 bin YTL’si kesildi. Faturadaki hatanın ne olduğunu da söylemiyorlar” dedi.

ÖDEMENİN GECİKMESİ ARTIK ALIŞKANLIK OLDU

İsmini vermek istemeyen eczacılar ise SSK ve BAĞ-KUR’da da sorunlar yaşandığını, ama bunların Emekli Sandığı ve Yeşil Kart kadar olmadığın belirtiyor. Buna göre ithal ilacı bir ay vadeyle alan eczacı, Emekli Sandığı’ndan 3 aydır parasını alamadığı için hastaya verdiği ilaç bedeli yüzünden ecza deposuna 2 aydır vade farkı ödüyor. Eczacıların yerli ilaçta da depoya ödeme süreleri ortalama 60 günü buluyor. SSK’nın temmuz ayına ait faturaları ödediği Ağustos’a ait olanların incelemesinin ise daha yeni başladığını anlatan eczacılar, sosyal güvenlik kurumlarının ödemeleri 2 aydan önce yapmamasından ve bunun alışkanlık haline gelmesinden yakınıyor.

Milliyet
eczacıların
yeşil
kart
isyanı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir