Medimagazin logo

Anadolu Sağlık Merkezi hasta yakınları rahat etsin diye otel kuruyor

İngiltere, Hollanda, Belçika’nın yanı sıra çok sayıda ülkeden Türkiye’ye hasta getiren Anadolu Sağlık Grubu, 100 odalı, 200 yataklı bir otel kurmaya hazırlanıyor. Otelde, hasta yakınları 5 yıldızlı bir ortamda ağırlanacaklar.
Anadolu Sağlık Merkezi hasta yakınları rahat etsin diye otel kuruyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İngiltere, Hollanda, Belçika’nın yanı sıra çok sayıda ülkeden Türkiye’ye hasta getiren Anadolu Sağlık Grubu, 100 odalı, 200 yataklı bir otel kurmaya hazırlanıyor. Otelde, hasta yakınları 5 yıldızlı bir ortamda ağırlanacaklar.

SAĞLIK turizmi Türkiye’de sektördeki grupların giderek daha çok ilgisini çekmeye başladı. Bir yandan Sağlık ve Turizm bakanlıkları gerekli alt yapıların oluşturulmasına çalışırken diğer yandan da turizmciler uluslararası tanıtım ve yabancı hasta getirilmesi konusunda ciddi organizasyon zinciri içine girdi. Sağlık turizmi hareketliliğinden öncü ülkeler ekonomilerine büyük döviz girdisi sağlarken, yeterli pay almayı hedefleyen Türk hastaneleri de yabancı hastaların tedavileri ve ağırlanması konusunda yeni bir yapılanma süreci başlattı. Anadolu Sağlık Merkezi Uluslararası Hizmetler Yöneticisi Aslı Akyavaş, grup olarak Türkiye’de yeni, yeni oluşan yabancı hasta tedavileri konusunda büyük hedefleri olduğunu söyledi.

HASTANE+OTEL: Grup bünyesinden kurdukları ekiple İngiltere, Hollanda, Belçika’nın yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Kosova ayrıca Irak ve Suriye gibi ortadoğu ülkelerinde tanıtımı, stratejik ortaklıkların kurulması ve hastaların doktor randevusundan otel rezervasyonuna kadar tüm hizmetleri organize etmek üzere yapılandıklarını kaydeden Akyavaş şunları söyledi: "Hastalarımız geldiğinde, özellikle ulaşım ve konaklama da önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Biz ulaşımı sağlıyoruz fakat konaklama açısından baktığınızda hastalarımıza farklı seçeneklerin sunulması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle de hasta sahiplerinin, hastalarına yakın olabilmesi için hastanenin yanında bir otel kurulması projemiz var. Bu çerçevede 100 odalı, 200 yataklı olarak planlanan ama başlangıçta 50 oda, 100 yatağın hizmete alınacağı bir konaklama merkezini hastaneye bağlantılı olarak gerçekleştirmek üzere girişimlere başladık."

BAĞLANTI ÖNEMLİ: Sağlık turizmi konusunda en önemli hamlenin branşlardaki başarılı tedaviler ile yabancı hastalarla bağlantı kurulmasında olduğunu söyleyen Aslı Akyavaş, ikinci önemli konunun da teknolojik alt yapıda olduğunu ifade etti. Akyavaş bu konuda da "Bizim daha ziyade her ülkede bir stratejik ortak ile lokal olarak kendimizi tanıtmak ve iletişim kanalı açmak gibi bir hedefimiz var. Bu çerçevede yaptığımız çalışmalarda, lokal ortağımız üzerinden hasta gelebildiği gibi direkt olarak internet kanalıyla, web sitemizden, bizimle bağlantı kurup isteklerini belirten ve bu sayede buraya başvuran hastalarımız da oluyor. Bu işin özünde internet ve lokal ortaklar en büyük payı alıyorlar bize ulaşma açısından. Tabii burada önemli nokta lokal ortaklarımızla beraber kendimizi iyi tanıtabilmek" diye konuştu.

CYBERKNIFE AYRICALIĞI: Grup olarak kendilerini başlıca dört konuda referans merkezi olarak tanıtmaya gayret ettiklerini açıklayan Akyavaş "Bunlardan birincisi kanser, ikincisi kalp, üçüncüsü kadın sağlığı, dördüncüsü de nörolojik bilimler. Biz öncelikle yurt dışında bu merkezlerimizi tanıtıp, bu konuda uluslararası boyutta üne sahip olan Avrupa’nın en iyisi olma iddiasıyla yoluna devam eden bir kurum olarak kendimizi konumlandırıyoruz. Zaten yurtdışından ağırlıklı olarak kardiyovasküler cerrahi, medikal onkoloji, Cyberknife ve beyin cerrahisi başta olmak üzere tüm branşlarda başvuru alıyoruz. Özellikle Avrupa’da dördüncü, Balkanlarda ve Ortadoğu’da Cyberknife’a sahip tek merkez olduğumuz için bu tedavide diğer ülkelere göre çok daha ayrıcalıklıyız" dedi.

Hürriyet
anadolu
sağlık
merkezi
hasta
yakınları
rahat
etsin
diye
otel
kuruyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir