Medimagazin logo

Hostesli devlet hastanesi

Türkiye'nin en önemli kuruluşlarını geride bırakarak mayıs ayında KalDer Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü kazanan Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 500 çalışanı gönüllü kalite elçisi oldu
Hostesli devlet hastanesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'nin en önemli kuruluşlarını geride bırakarak mayıs ayında KalDer Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü kazanan Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 500 çalışanı gönüllü kalite elçisi oldu.

Devlet kaynakları daha etkin kullanarak, hizmet kalitelerini mükemmelleştirdiklerini söyleyen Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Burak Erdinç, 'Amacımız, Avrupa'da kalite büyük ödülünü alarak, başarımızı taçlandırmak' dedi.


Eskişehir'de yılda bir milyon hastaya hizmet verdiklerini söyleyen Erdinç, hastaneye alınacak tibbi cihazları bile çalışanların oybirliğiyle alındığını söyledi.

BÜROKRASİ AZALDI

Hamile ve hasta hastaları bürokratik işlemlerle yormamak ve ayakta bekletmemek için hostes uygulamasının başlatıldığı hastane, hizmet kalitesi mükemmelleştirmek için 8 yıldır mücadele ediliyor. Hastane çalışanlarının önceleri kalite uygulamalarına direnç gösterdiklerini ancak sonradan gönüllü katıldıklarını söyleyen Başhekim Burak Erdinç, 'Mükemmellik modeli EFQM sayesinde, hastane çalışanlarımızın görünmeyen kapasitelerini ortaya çıkardık. Hostes uygulaması, modern emzirme odasını çalışanlarımızdan gelen fikirlerle oluşturduk. Hastanede bürokrasiyi dörtte üç oranında azalttık. Bugün hastalarımızın memnuniyeti yüzde 92, çalışanlarımızın ise yüzde 83 seviyesinde' dedi.

BORNOZ SORUYORLAR

Bu yıl, kamuda kalite büyük ödülünü aldıktan sonra hastalarının da beklentilerinin çok değiştiğini söyleyen Erdinç, şöyle konuştu: 'Hastalarımız kalite ödülünü aldınız odalarda niye bornoz yok diye şikayet ediyor. Kalite Büyük Ödülü'nü aldıktan sonra Eskişehirliler'in beklentileri çok yükseldi.'

KALDER AVRUPA'DA DESTEK OLACAK

HİZMET kalitesini mükemmelleştiren Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne desteklerinin her zaman süreceğini söyleyen Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 'Eskişehir'deki örnek hastanemiz devlet kaynaklarının etkin kullanımına en güzel örnek olmuştur' dedi. Özel sekörde Ulusal Kalite Ödülü Finalisti kurumları da açıklayan Nuhoğlu, büyük ödülü kazanan firmanın 22 Kasım'da açıklanacağını söyledi. Ulusal Kalite Ödülleri'nde finale Bilim İlaç, Kütahya Porselen, Soyak Yapı ve TNT Express kaldı.

Yılda 235 bin hasta tedavi oluyor

SEKİZ yıllık kalite yolculuğunda büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını da söyleyen Eskişehir Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Burak Erdinç, 'Yılda 235 bin hastaya hizmet veriyoruz. Hasta sayımız bir milyonu geçti' dedi. Kamuda kalite yönetimin özel sektöre göre çok daha zor olduğunu vurgulayan Erdinç, bürokrasinin fazlalığından dolayı 'Yedi Kocalı Hürmüz' gibi olduklarını ifade etti. KalDer Finalistlerinden Bilim İlaç'ın Genel Müdürü Erhan Baş da hastaneye destek vereceklerini söyledi.

Akşam
hostesli
devlet
hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir