Medimagazin logo

Bilim adamının patent masrafını TÜBİTAK üstlenecek

TÜBİTAK, patent başvurularını yükseltebilmek amacıyla bilim insanlarının tüm patent masraflarını üstlenecek.
Bilim adamının patent masrafını TÜBİTAK üstlenecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TÜBİTAK, patent başvurularını yükseltebilmek amacıyla bilim insanlarının tüm patent masraflarını üstlenecek. TÜBİTAK Başkanvekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile bir protokol imzaladıklarını belirterek “Programın amacı, potansiyel patent alabilecek üniversite ve sanayideki bilim insanlarının ve kuruluşlarının patent başvurularını yükseltebilmek için bir destektir” dedi.

Patent desteğinin kişi ya da kurumlara verilebileceğini kaydeden Yetiş,

”Bundan böyle 'Benim fikrim var, buna patent alabileceğimi düşünüyorum' diyorsanız, TPE'ye başvuruyorsunuz, belgelerini getirdiğinizde patent için tüm masrafları TÜBİTAK karşılıyor” diye konuştu. Yetiş, yerli patent alındıktan sonra uluslararası patent için başvuru yapıldığında 4 bin dolar tutarındaki ilk başvuru masraflarının da TÜBİTAK tarafından karşılanacağını söyledi.

Uluslararası patentin alınması halinde 50 bin dolar civarındaki patent masrafını TÜBİTAK'ın kredi olarak vereceğini kaydeden Yetiş, “Eğer aynı anda hem ABD hem İngiltere hem de Japonya'dan üçlü denilen patent alınırsa tüm masrafları hibe haline dönüştürüyoruz” dedi.

Referans
bilim
adamının
patent
masrafını
tübi̇tak
üstlenecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir