Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı’nı yanıltan doktorlar cezalandırılsın

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Tunceli ve Diyarbakır’daki çatışmalarda öldürülen 5 teröristin, Cumhurbaşkanı’nın af yetkisinden yararlanarak serbest kaldıklarını hatırlatarak, "skandal"ın aydınlatılmasını ve Cumhurbaşkanı’nı yanıltan doktorların cezalandırılmasını istedi
Cumhurbaşkanı’nı yanıltan doktorlar cezalandırılsın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Tunceli ve Diyarbakır’daki çatışmalarda öldürülen 5 teröristin, Cumhurbaşkanı’nın af yetkisinden yararlanarak serbest kaldıklarını hatırlatarak, "skandal"ın aydınlatılmasını ve Cumhurbaşkanı’nı yanıltan doktorların cezalandırılmasını istedi.



ATO Başkanı Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta Tunceli’de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen iki teröristin Adli Tıp Kurumu raporlarına dayanılarak, kısa bir süre önce Diyarbakır’da ölü olarak ele geçirilen üç teröristin de Cumhurbaşkanının özel af yetkisiyle serbest bırakıldıklarını anımsattı. Cumhurbaşkanının "özel af yetkisi"ni kullanarak cezalarını kaldırdığı 225 civarındaki yasadışı örgüt mensubuyla ilgili sağlık raporlarının da "şaibeli" hale geldiğini vurgulayan Aygün, ilgili makamları göreve çağırdı. Aygün, "skandal"ın bir an önce aydınlatılmasını ve Cumhurbaşkanı’nı yanıltan doktorların cezalandırılması talebinde bulundu.

"CUMHURBAŞKANI YANILTILDI"

Anayasa’nın 104’üncü maddesinin, Cumhurbaşkanı’na "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak" yetkisini verdiğini vurgulayan Aygün, hükümlünün durumunun tesbiti görevinin ise Adli Tıp Kurumu’na ait olduğunu anımsattı.

Aygün, hükümlünün durumunun önce yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından saptandığını, sonra da Adli Tıp Kurumu Üçüncü İhtisas Kurulu’nun bu saptamaya dayanarak Cumhurbaşkanı’nın özel af yetkisi kapsamına girip girmediğine karar verdiğini bildirdi. Bu aşamaların bitirildiğinin Adalet Bakanlığı’nca belirlenip bir yazıyla Cumhurbaşkanlığına iletildiğini kaydeden Aygün, şunları kaydetti: "Bu süreç içinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın yanıltıldığı anlaşılıyor. Bu ülkede Cumhurbaşkanımız gibi değerli bir hukukçuyu bile kandırıyorlar. Sağlam teröriste sakat ya da hasta raporu veriyorlar. Adam hastaysa, sakatsa silahı kuşanıp nasıl dağa çıkabiliyor? Acaba teröristin hastalığı verem miydi ki hasta raporu verilmiş ve temiz hava almak için dağa çıkmış? Cumhurbaşkanını yanıltan raporları kim hazırladı? Skandalın sorumluları kimlerse derhal bulunmalı ve hak ettikleri şekilde cezalandırılmalı."

Aygün, Cumhurbaşkanı Sezer’in de Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmesi gerektiğini belirterek, "Makamın itibarı, devletin saygınlığı ve hukunun üstünlüğü açısından olayın aydınlatılması zorunludur" dedi.

TABİPLER BİRLİĞİ’Nİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Aygün, yasadışı örgüt mensuplarının salıverilmesinde ilgili sağlık kuruluşları ve doktorların rolünün belirlenmesi için Türk Tabipler Birliği’ni de göreve çağırdı.


Hürriyet
cumhurbaşkanı&#8217
yanıltan
doktorlar
cezalandırılsın
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir