Medimagazin logo

Batık hastanenin belediyeye satılan tıbbî cihazları bozuk çıktı

İller Bankası tarafından Bakırköy Belediyesi’ne satılan ANAP’lı S. Halil Özsoy’un müflis hastanesinin cihazları çalışmadı. Uzun zamandır paketinde bektleyen cihazları kuran Bakırköy Belediyesi, cihazların bir bölümünü çalıştıramadı
Batık hastanenin belediyeye satılan tıbbî cihazları bozuk çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İller Bankası tarafından Bakırköy Belediyesi’ne satılan ANAP’lı S. Halil Özsoy’un müflis hastanesinin cihazları çalışmadı. Uzun zamandır paketinde bektleyen cihazları kuran Bakırköy Belediyesi, cihazların bir bölümünü çalıştıramadı.

ANAP’lı İstanbul Bakırköy Belediyesi’nin ANAP Kayseri eski milletvekili S.Halil Özsoy’un iflas eden hastanesinden Türkiye Kalkınma Bankası aracılığıyla satın aldığı tıbbi görüntüleme cihazları bozuk çıktı. Kayseri’den getirilen tıbbi görüntüleme cihazlarının en önemlisi olan MR cihazı çalıştırılamıyor. 2004 yerel seçimlerinden 4 ay önce 1 milyon 296 bin dolara alınan cihazların halen taksite bağlı borcunu ödeyen Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Akif Mahmutyazıcıoğlu, “Cihazlar demonte vaziyette kutudaydı. Bizden önceki başkanın sağlam diye teslim aldığı aletlerin bozuk olduğunu, çalıştırmak isteyince anladık.” şeklinde konuştu.

Anavatan Partisi (ANAP) 18. Dönem Kayseri Milletvekili Seyit Halil Özsoy, Türkiye Kalkınma Bankası’ndan 7 milyon 400 bin dolarlık meblağı leasing yoluyla kullanarak memleketi Kayseri’de bir hastane açtı. Bilim Tıp Merkezi adı verilen hastanenin en büyük özelliği MR, mamografi, doppler cihazları başta olmak üzere her türlü görüntüleme cihazların birinci el sahibi olmasıydı. Açılıştan bir yıl kadar sonra iflas eden merkezin cihazları, leasingi veren Türkiye Kalkınma Bankası’nın oldu. Banka, batık hastanenin 2. el cihazlarını satacak yer arıyordu. Bu sırada ANAP’lı Bakırköy Belediyesi’ne teklif götürüldü. Kayseri’deki merkezin tıbbi görüntüleme cihazlarının tamamı, Türkiye Kalkınma Bankası tarafından ayda 36 bin dolar taksitle toplam 1 milyon 296 bin dolara Bakırköy Belediyesi’ne satıldı. 2004 Mart’ındaki yerel seçimlerden 4 ay önce getirildiği İstanbul’da belediye tarafından cihazlar “çalışır vaziyette sağlam teslim aldık” imzası karşılığında kabul edildi. Ama cihazların paketleri açılmadı.

Görüntüleme merkezini faal hale getirmek isteyen Bakırköy Belediyesi’nin yeni yönetimi, paketinde bekleyen cihazları çıkarıp kurdu. Kurulduktan sonra çalıştırılmak istenilen cihazların bozuk olduğu ortaya çıktı. CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Akif Mahmutyazıcıoğlu, “Bizden önceki başkan Ahmet Bahadırlı döneminde ‘sağlam teslim aldık’ diye imza atıldığı için yapacak bir şeyimiz yok. Tamir oluyorsa çalıştıracağız.” dedi. Mahmutyazıcıoğlu, o dönemde belediyenin ihtiyacından değil, hatır için bu ikinci el cihazların satın alındığını iddia etti.

ANAP idaresindeki Bakırköy Belediyesi, partili milletvekilinin iflas eden merkezinin görüntüleme merkezini satın alırken, hükümet de ilçe sahilindeki Sümerbank arazisi ve 2 binasını sağlık tesisi olarak kullanılmak üzere belediyeye tahsis etti. Cihazlar da restorasyonu süren bu merkeze getirilip depolandı. Bundan sonra Bakırköy Belediyesi, Kartal Vakfı ve Kızılay ile hastaneyi ve cihazları birlikte işletmek üzere bir protokol imzaladı. Kartal Vakfı daha sonra anlaşmadan çekildi. Kızılay ise bir binada Doppler gibi bazı cihazları kullanmaya başladı. Cihazların büyük bölümü ise kapağı açılmadan kutularında tutuldu. Kızılay ve Kartal Vakfı ile olan bina ve alet kullanım sözleşmesinden dolayı, yeni gelen CHP’li belediye iş ortaklarıyla anlaşmazlık yaşadı. Sorunlar aşılıp cihazlar çalıştırılmak istendiğinde de “bozuk” olduğu gerçeğiyle karşılaştı. Seyit Halil Özsoy, bugünkü değeri 4 milyon dolar olan cihazları doçent ve uzman doktorlardan oluşan bilirkişi huzurunda, çalışır vaziyette teslim ettiğini söyledi. MR cihazının çalıştırılmadan tutulduğunda tüpünün 3 ayda yandığını söyleyen Özsoy, bu durumda kendisinin değil, cihazları paketinden çıkarıp çalıştırmayan belediyenin suçlu olduğunu söyledi.

Türkiye Kalkınma Bankası’nın kendilerine cihazları satmayı teklif ettiğini belirten Bakırköy Belediyesi eski Başkanı Ahmet Bahadırlı, Kayseri’deki hastaneyi ve sahibini tanımadığını iddia etti. Kendini ve hastanesini tanımadığı şeklindeki Bahadırlı’nın sözleri karşısında Halil Özsoy ise, “Korkmuştur.” ifadesini kullandı. Bakırköy Belediyesi, Ekim 2005’te sözleşme süresi dolacak olan Kızılay’ı sahildeki binasından çıkaracak ve Doppler cihazını da geri alacak. Bu arada kendisi de bozuk çıkan görüntüleme cihazlarını tamir ettirip çalıştırabilirse sağlık tesisini faaliyete geçirecek. İstanbul,

Zaman
batık
hastanenin
belediyeye
satılan
tıbbî
cihazları
bozuk
çıktı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir