Medimagazin logo

Personel ihtiyacı karşılanmayınca...

Kumluca Devlet Hastanesi uzman doktor, personel ve laboratuar uzmanının bulunmaması nedeniyle tifo tahlilini yapamıyor
Personel ihtiyacı karşılanmayınca...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kumluca Devlet Hastanesi uzman doktor, personel ve laboratuar uzmanının bulunmaması nedeniyle tifo tahlilini yapamıyor.

Laboratuarda tahlili istenen hastalar, tahlilleri özel laboratuarda yaptırmak zorunda kalıyor. Tahlillerini özel hastanelerde yaptırmak zorunda kalan hastalar yetkililerden çözüm bekliyor.

17 Nisan 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın katılımıyla görkemli bir açılışla hizmete giren Kumluca Devlet Hastanesine 90 gündür personel takviyesi yapılamıyor. Hastanenin personel ihtiyacı karşılanmaması hastanede görevli personeli de yıpratıyor. Acil serviste görev yapan 2 pratisyen doktordan birinin görevi çıktığı zamanlarda hastanenin acil servisinde yığılmalar oluyor. Günde 200 kişinin giriş yaptığı Kumluca Devlet Hastanesi acil servisine de pratisyen doktorun atanması bekleniyor. Kurumlar arası yapılan yazışmalar nedeniyle atamaların geciktiği dile getiriliyor.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Ağaç, laboratuar donanımının tamamlandığını ancak burada görev yapacak, mikro biyoloji uzmanı olmadığını söylüyor. Başhekim Ağaç, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili bakanlığa, ihtiyaç duyulan personel ile ilgili bilgiyi yazılı olarak verdiklerini söylüyor. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Dönmez, hastanede ihtiyaç duyulan personel ile ilgili yazıyı Personel Şube Müdürlüğü kanalıyla Bakanlığa ilettiklerini anlatıyor. Personel tayinlerini haziran ayında tamamlayan Sağlık Bakanlığı'nın Kumluca Devlet Hastanesi'ni farklı statüde değerlendirileceğini söyleyen Ali Dönmez, "Bu hastane yeni açıldı. 35 yatak kapasiteli hastaneden 100 yatak kapasiteli hastaneye taşındı. Bu durum göze alınarak Bakanlık tarafından doğrudan atama yapabilir." dedi.

Kumluca Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı kayıtlarında 35 yatak kapasiteli hastane olarak görüldüğü ve bundan dolayı da personel atamasının yapılmadığı ifade ediliyor. Yeni yerine taşınmasından kısa bir süre sonra, 275 ameliyat gerçekleştiren Kumluca Devlet Hastanesi'nde 4 uzman, 5 branş, 7 pratisyen doktor, 23 hemşire, 7 yardımcı personel, çok sayıda memur ve şoföre ihtiyaç olduğu belirtildi. Eski yerinde bir poliklinikte 3 ile 4 hekimle hizmet veren hastanede, yeni yerine taşınmasıyla her doktora ayrı bir poliklinik tahsis edildi. Yeni düzenlemenin hastanedeki hasta sayısında artış olmasında etkili olduğu ifade ediliyor.


Zaman
personel
ihtiyacı
karşılanmayınca...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir