Medimagazin logo

Başbakan'a gizli ambulans

Erdoğan protokoldeki ambulans ve sağlık ekibini istemedi. Ancak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bir ambulansı polis minibüsü görüntüsüyle gizlice İstanbul'da konvoya dahil etti
Başbakan'a gizli ambulans
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erdoğan protokoldeki ambulans ve sağlık ekibini istemedi. Ancak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bir ambulansı polis minibüsü görüntüsüyle gizlice İstanbul'da konvoya dahil etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oruç tutmasına bağlı kan şekerinin düşmesi üzerine ortaya çıkan skandal, 'konvoyda neden sağlık ekibi bulunmadığı' tartışmasını başlattı. Oysa devlet büyüklerini koruma protokolüne göre Başbakan'ın korumaları arasında bir sağlık ekibinin bulunması zorunlu. Bir doktor ve bir hemşireden oluşan sağlık ekibinin, Başbakan'ın rahatsızlanması veya konvoyda olabilecek acil durumlara müdahale için hazır bulundurulması gerekiyor. Ancak Ankara'da rahatsızlanan Erdoğan'ın konvoyunda ambulans ve sağlık ekibi bulunmuyordu. Konvoyunda sağlık ekibinin bulunmaması 'zafiyet' olarak değerlendirilirken Başbakan Erdoğan'ın 'ambulans' istemediği ortaya çıktı. Erdoğan'ın göreve gelir gelmez ilk icraatı koruma protokolünde zorunlu olmasına rağmen konvoyundan 112 Acil Servis ambulansı'nı çıkarmak oldu. Koruma müdürlerine "Ben hasta mıyım? Bu ambulans beni neden takip ediyor" dediği ileri sürülen Erdoğan,ambulans ile sağlık ekibinin konvoyda yer almamasını bildirdi. Uzun süren ikna çabaları da sonuç vermedi ve Erdoğan'ın konvoyundan ambulansla sağlık ekibi çıkarıldı.

FORMÜL BULUNDU
Ancak yaşanabilecek olumsuzlara karşın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bir formül geliştirdi. Buna göre 112 Acil Servis'e ait bir ambulansın üzerindeki yazılar ile dışında bulunan kırmızı şerit söküldü. Ardından da ambulansa mavi şerit çekilerek polis minibüsü görüntüsü verildi. İçinde yoğun bakım ünitesi de bulunan tam donanımlı ambulans 'fark edilmesini' önlemek için tüm detaylar düşünülerek yenilendi. ambulansta görev alan doktorlar ile hemşirelere de sivil kıyafet giyme zorunluluğu getirildi. Yapılan değişikliğin ardından ambulans, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki programlarında konvoya dahil edildi. İstanbul'a geldiği andan itibaren gizlice Başbakan'ın peşine düşen ambulans, konvoyunen arkasında yer alıyor.

İKİ AYDA BİR TEST
Başbakanın konvoyunda yer alan sağlık ekibi de özel olarak seçildi. Güvenlik testlerine tabi tutulan ekip, doktor, hemşire ve şoförden oluşuyor. Ekip 2 ayda bir yeterlilik testine tabi tutuluyor. Devlet Büyüklerini Koruma Planı'na göre sağlık ekibi koruma planının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Erdoğan, koruma planını zaman zaman korumalarını yanına almadan kayıplara karışarak da ihlal ediyor. İstanbul Üsküdar'da bulunan evine korumalarıyla gelen Başbakan bazı akşamlar arka kapıdan çıkıyor ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ı da yanına alarak özel bir otomobille kayıplara karışıyor. Erdoğan'ın kardeşinin kullandığı otomobille bazı akşamlar İstanbul'da denetim yaptığı ve gördüğü eksiklikleri not edip, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a ilettiği de biliniyor.

Hürriyet
başbakan'a
gizli
ambulans
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir