Medimagazin logo

<b>DOKTORA HASTANEDE SİLAHLI SALDIRI</b>

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastane önünde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Yenice, hastaneye kaldırıldı
<b>DOKTORA HASTANEDE SİLAHLI SALDIRI</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İSTANBUL (İHA) - Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastane önünde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Yenice, hastaneye kaldırıldı.

Saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastalara ait dosyaları Dahiliye Polikliniği'ne götürdüğü sırada bir kişi tarafından durduruldu. Kimliği belirsiz şahıs, Yenice'ye 3 el ateş etti. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla kanlar içinde yere yığılan Yenice'nin yardımına hastane görevlileri koştu.

Saldırgan kaçarken, Yenice hastanede tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

saldiri

Görgü şahidi bir bayan, "Bana dosyalarımı getiriyordu. Tam polikliniğe gelirken 3 el silah sesi duyduk. Kanlar içinde yerde yatıyordu. Hemen içeriye aldılar. Şahıs koşarak kaçtı. Arkası dönüktü yüzünü göremedik" dedi.

.............

Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice’yi silahla yaralayan saldırganın, kaçarken bindiği taksiden, polis operasyonu öncesi indiği anlaşıldı. Doç. Dr. Yenice’yi, hastanenin arka bahçesinden poliklinik bölümüne yaya olarak geçerken silahla yaralayan saldırgan, bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis, söz konusu taksiyi Kağıthane’de durdurdu.

Yapılan incelemelerde, siyah renkli mont ve gri renkli kot pantolon giydiği belirlenen sakallı saldırganın, yolda araçtan indiği anlaşıldı.

Polis, taksi sürücüsü ve aracı, polis merkezine götürdü.

Eşkali belirlenen ve bir hasta ya da hasta yakını olabileceği ifade edilen saldırganı yakalamak amacıyla polisin başlattığı çalışma sürüyor.

.................

saldiri

İSTANBUL (İHA) - Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç.Dr. Necati Yenice'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yenice'nin bir haftadır tehditler aldığı ortaya çıkarken, hastaneye gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, "Hangi sebebe dayalı olursa olsun bir hekimin böyle bir saldırıya maruz kalması son derece üzüntü verici, olayı kınıyoruz" dedi.

Poliklinik bölümüne gittiği sırada uğradığı saldırı sonucu yaralanan Doç.Dr. Yenice'nin yakınları hastaneye akın etti. Aile, gözyaşları içinde bilgi almaya çalışırken, polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Kimliği henüz belirlenemeyen saldırganın, Bayrampaşa'dan bindiği bir taksi ile Okmeydanı'na geldiği öğrenildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Silahlı saldırının ardından İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olayla ilgili bilgi almak üzere hastaneye geldi. Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Güler, hastalarla doktorlar arasında tedavi yöntemleri nedeniyle zaman zaman gerginlikler yaşanabildiğine dikkat çekerek, "Servisten çıktığı sırada bahçede silahlı saldırıya uğramış. Arkadan kendisine bir şahıs tarafından 3 el ateş edilmiş. Boynundan, batından ve sırtından yara almış. Derhal ameliyata alındı. İç kanaması durdurulmaya çalışıyor. Kritik durumu devam ediyor. İki kişinin taksiyle kaçtığı belirtilmiş. Şüpheli 2 kişi gözaltına alındı. Olayın sebebi araştırılıyor. Hangi sebebe dayalı olursa olsun bir hekimin böyle bir saldırıya maruz kalması son derece üzüntü verici, olayı kınıyoruz" dedi.

Geçmişte de benzer olaylar yaşandığının altını çizen Güler, "Bazı sebepler söyleniyor ama şu an net bişey yok. Tüm bunlar delil olarak değerlendirilecek fakat şu an önemli olan arkadaşımızın hayatının kurtarılması. Emniyet yetkililerimiz olayla ilgili bütün bilgileri derliyorlar. Tedavi yöntemleriyle ilgili şikayetleri olabilir. Bununla ilgili söylentiler var ama araştırılıyor" diye konuştu.

Doç.Dr. Necati Yenice'nin uğradığı silahlı saldırı, meslektaşları tarafından da protesto edildi. Açıklama yapan İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların attığını ifade etti. Demirdizen, "Sağlık ortamı giderek sağlık çalışanları açısından daha iyi hizmet vermenin mutluluğuyla gelinen yerler olmaktan, yavaş yavaş kendi yaşamlarını tehdit eden saldırılarla ne zaman karşı karşıya kalacağız endişesiyle gelinen yerler olmaya başlamıştır. Bu tür saldırıların hangi meslektaşımızla devam edeceğini büyük bir endişe ve kaygıyla izliyoruz. Şüphesiz böyle bir saldırının herhangi bir gerekçesinden bahsetmek mümkün değil. Giderek artan saldırılar, bu saldırıların insanlık duygusunu yitirmiş kendini bilmez bir kaç insanın yaptığı işler olmaktan da çıktığını gösteriyor. Sağlık sorunlarını düzeltmekle mükellef olan yetkililer, sürekli sağlık alanında yaşanan sorumlusu olarak hekimleri gösteriyor" ifadelerini kullandı.

saldiri

Yaşanan kayıpların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarının gösterilmesini eleştiren Hüseyin Demirdizen, Doç.Dr. Yenice'nin sağlık durumunun kritik olduğunu ve ameliyatın sürdüğünü ifade etti. Demirdizen, Doç.Dr. Yenice'nin yaklaşık bir haftadır tehditler altığını da belirterek, "Yeniden aramıza dönmesini büyük bir umutla bekliyoruz. Bir hafta önce değişik şekillerde tehditler alıyordu. Saldırgan yakalanmadığı için bir adres veremiyoruz. Bir çok meslektaşımıza da zaman zaman tehditler geliyor. Bu olay, ya tetikçiler, ya da bizzat kendisinin uğradığı mağduriyetin sorumlusu olarak hekimi gören anlayışın yaygınlaşmasının bir örneğidir" dedi.

saldiri
Hayatta kalma mücadelesi veren Doç.Dr. Yenice'nin yakın arkadaşı olan Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Yücel Şengül, olay nedeniyle büyük şok yaşadığını söyledi. Şengül, "40 yıllık hekimim. Hekimlik hayatım boyunca, sağlık çalışanlarının böyle ucuzca saldırıya uğradığını görmedim. Necati karıncayı incitmeyen bir kardeşimiz. Bu saldırının neden, niçin olduğunu anlamak mümkün değil. İnşallah kardeşimiz kurtulacak. Bu gidişin hesabı sorulacaktır. Hakkımızı arayacağız. Yarınımızdan şüphe duymaya başladık. Doktorlar her gün ifade veriyor. Böyle devam ederse doktorluğu bırakmayı düşünüyorum. Bu saldırıyı yapanlar bir an önce bulunup adaletin önüne çıkarılmalıdır yoksa öfkemiz dinmeyecek. Hastanemiz sürekli hedef haline getiriliyor" açıklamasında bulundu.
saldiri

.......

İSTANBUL (İHA) - Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi 3.Dahiliye Klinik Şefi Doç.Dr. Necati Yenice'ye silahlı saldırı düzenleyen şahsın, olaydan sonra bir taksiyle Gaziosmanpaşa'ya gittiği belirlendi. İHA'ya konuşan taksi şoförü, soğukkanlı saldırganın zaman zaman "of"ladığını belirtti.
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, silahlı saldırı düzenleyen şahsın, olaydan sonra bir taksiyle Gaziosmanpaşa'ya gittiğini tespit etti. Bunun üzerine, saldırganı Gaziosmanpaşa'ya götürdüğü belirlenen 34 THM 31 plakalı plakalı taksinin sürücüsü Cevdet Kılıç'ın ifadesine başvuruldu. Karakolda ifade veren Kılıç'ın aracı üzerinde de parmak izi incelemesi yapıldı. Çıkışta İHA'nın sorularını yanıtlayan Kılıç, "Hastane önünde müşteri bekliyordum. Bu sırada söz konusu şahıs geldi, müşteri gibi arabaya
bindi. Gaziosmanpaşa'ya doğru gittik. Arabada "of" diyip duruyordu. Üzerinde silahı varmış ama ben görmedim. Üzerinde koyu bir perdesü ve kot pantolon vardı. Paramı ödeyip taksiden indi. Çok soğukkanlıydı. İlgimi çeken bir şey yoktu ama sadece "of" diyordu" dedi.

Hastane çalışanları saldırıyı protesot etti


AA-Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarından oluşan bir grup, hastanenin 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'nin silahla yaralanması olayını protesto etti.



Hastanenin Acil Servisi kapısı önünde toplanan doktorlar ve hastanenin diğer personelinin yer aldığı grup, Başhekimlik önüne kadar alkış tutarak yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen, bir meslektaşlarının daha hain saldırıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Doç. Dr. Yenice'nin hayati tehlikeyi atlatmadığını belirten Demirdizen, ''Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet etmiş. Ameliyatı devam ediyor. Umut ediyoruz ki saldırı yaşamsal faaliyetlerini engellemez'' dedi.

Demirdizen, hastanelerin sağlık çalışanları açısından daha iyi hizmet verilecek yerler olmaktan çıktığını savunarak, ''Yaşamı tehdit eden saldırılarla ne zaman hangi durumda karşı karşıya kalacağız endişesiyle yaşıyoruz. Bu saldırıların hangi meslektaşımızla devam edeceğini endişe ve kaygıyla izliyoruz'' diye konuştu.

Böyle bir saldırının herhangi bir gerekçesinin olamayacağını vurgulayan Demirdizen, ''Doktorlara yönelik giderek artan bu tür olayların, saldırıların insanlık duygusunu yitirmiş kendini bilmez birkaç insanın yaptığı işler olmaktan çıktığını gösterdiğini'' ifade etti.

Hastane çalışanları adına konuşan Dr. Yücel Şengün ise ''Şu anda şoktayım. 40 yıllık hekimim, son yıllarda olduğu kadar sağlık çalışanlarının bu şekilde ucuzca saldırıya uğradığını görmedim'' dedi.

''Saldırıya uğrayan Doç. Dr. Yenice'nin karıncayı bile incitmeyen bir kişi olduğunu'' belirten Şengün, ''Hastaları için büyük gayretle çalışan centilmen, fedakar ve çalışkan bir bilim adamıdır. Yaş haddinden emekli olmama 1 yıl kaldı ama bu saldırılar karşısında yarından tezi yok istifa etmeyi düşünüyorum'' diye konuştu.





KONUYLA İLGİLİ GELİŞMELERİ SİZE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Medimagazin
<b>doktora
hastanede
si̇lahli
saldiri</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir