Medimagazin logo

Sağlam diş çekimine 11 bin YTL tazminat davası

İzmir Konak'ta oturan ve bir bankada çaycılık yapan 45 yaşındaki Makbule Uzun, ağrıyan dişini çektirmeye gittiği hastanede dişhekimi İsmail Aydın'ın, çürük olanın yanında 3 sağlam dişini daha çektiğini, yemek yiyemediğini öne sürdü. Dişhekimi İsmail Aydın ve Sağlık Bakanlığı'na 1000 YTL maddi, 10 bin YTL manevi tazminat istemiyle dava açtı, ayrıca ‘bilinçli taksirle yaralama’ iddiasıyla da suç duyurusunda bulundu
Sağlam diş çekimine 11 bin YTL tazminat davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)-İzmir Konak'ta oturan ve bir bankada çaycılık yapan 45 yaşındaki Makbule Uzun, ağrıyan dişini çektirmeye gittiği hastanede dişhekimi İsmail Aydın'ın, çürük olanın yanında 3 sağlam dişini daha çektiğini, yemek yiyemediğini öne sürdü. Dişhekimi İsmail Aydın ve Sağlık Bakanlığı'na 1000 YTL maddi, 10 bin YTL manevi tazminat istemiyle dava açtı, ayrıca ‘bilinçli taksirle yaralama’ iddiasıyla da suç duyurusunda bulundu.

Bir bankanın Karşıyaka Şubesi'nde çaycılık yapan 2 çocuk annesi Makbule Uzun, geçen 20 Eylül'de saat 20.30 sıralarında ağrıyan dişini çektirmek için eşi Çoşkun Uzun ile birlikte Konak İlçesi'ndeki İzmir Diş Hastanesi'ne gitti. Asıl görev yeri Bornova Diş Salığı Hastanesi olan ve gece nöbet için burada görevlendirilen dişhekimi İsmail Aydın, önce Uzun'a form doldurttu, ardından film çektirdi.

Doldurulan forma göre Makbule Uzun'un alt çenedeki, çizelgede 4 nolu olarak görülen dişin çekilmesi gerekirken, iddiaya göre Aydın, ağırıyan dişin yanındaki sağlam olan 3 dişi daha çekti. Alt çene kemiği de 4 dişin çekilmesi sırasında zedelendi, yumuşak doku ve kemik kaybına yol açıldı. Bunun üzerine yaşanan tartışmanın ardından Makbule Uzun, hastanenin güvenlik görevlileri tarafından eşi Çoşkun Uzun ile birlikte dışarı çıkartıldı. Uzun, ailesi karakola gidip diş hekiminden şikayetçi oldu.

Geceyi zor koşullar altında geçiren ifadesine göre 4 hastane dolaşan, gittiği sağlık birimlerinde dişhekimi bulunmadığı için gerekli müdahalede yapılmadığını öne süren Makbule Uzun, kanamayı “e- posta ile ulaştığı bir diş hekiminin tavsiyesiyle dişetine Türk kahvesi koyarak durdurdu.

Dişinin çekildiği sırada diş hekiminin alkollü olduğunu öne süren Makbule Uzun, çene kemiğinin zarar görmesi yüzünden yaklaşık bir aydır doğru düzgün yemek yiyemediğini, sadece süt içtiğini ve bu sürede 5 kilo verdiğini söyledi. Diş hekimi İsmail Uzun ve Sağlık Bakanlığı'na karşı, avukatları Kazım Güzelsarlıca ve Onur Güzelsarlıca aracılığıyla İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 1000 YTL'si maddi, 10 bin YTL'si manevi toplam 11 bin YTL tazminat istemiyle dava açtı. Ayrıca dişhekimi İsmail Aydın hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulundu.
Makbule Uzun, avukatları aracılığıyla mahkemeye verdiği dava dilekçesinde şunları söyledi: “Ağrıyan dişimi çektirmek için hastaneye gittim. Görevli doktor önce form doldurttu. Ardından ağrıyan dişimle birlikte diğer üç sağlam dişimi de çekti. Canım çok yandı. Dişlerim çekerken, onlarla savaştı. Bu olay benim psikolojimi etkiledi. Yemek yiyemiyorum. Sadece süt içiyorum. Dişimi çekerken, Dişhekimi Aydın'ın ‘Gel ulan buraya, bir yere kaçamazsın, ne inatçıymışsın, ama yakaladım seni’ sözleri nedeniyle zaten korku içindeyken daha da korktum. Ertesi gün kendisiyle görüşmeye gittiğim de ise ‘Ha bir diş ha iki diş ne farkeder, istediğin yere şikayet et.”

“Sağlam dişlerimin yerine yeni diş yaptırmak için 1000 YTL'ye ihtiyacım var. Manevi olarak istediğim tazminat ise çektiğim acılar ve korkuların karşılığı” diyen Uzun, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Dişhekimi İsmail Aydın ise, “Çürük olan dişinin dışında diğer dişler de sallanıyordu. Kendilerine bunu söyledim. Kabul ettiler. Ben de dişleri sırasıyla çektim. Bana mesleğimi öğretmeye kalkıştılar. Eşi ve kendisi hemşireyle bana hakaret etti. Ben işimi yaptım. Karakola gidip ben de kendilerinden şikayetçi oldum. Herşey mahkemede ortaya çıkacak” dedi. Duruşmaya kasım ayında başlanacağı belirtildi.



Hürriyet
sağlam
diş
çekimine
11
bin
ytl
tazminat
davası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir