Medimagazin logo

Sağlık çalışanları YÖK’ten fakülte diploması istiyor

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan 2 ve 3 yıllık meslek yüksekokulu mezunu sağlık çalışanları, fakülte diploması almak için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvurdu
Sağlık çalışanları YÖK’ten fakülte diploması istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan 2 ve 3 yıllık meslek yüksekokulu mezunu sağlık çalışanları, fakülte diploması almak için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvurdu.

YÖK, talebi kabul ederse önlisans mezunu 60 bine yakın yardımcı sağlık personeli 4 yıllık fakülte diploması alabilecek. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına benzer bir hak tanıyan YÖK’ün sağlıkçılara ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

Ebe, hemşire, sağlık memuru ve tekniker gibi meslek yüksekokulu mezunu sağlık çalışanları, 2006 başlarında kendilerine de lisans tamamlama imkanı sağlanması için Sağlık Bakanlığı’nı faks ve dilekçe yağmuruna tutmuştu.


Talepleri inceleyen Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü de çalışanların isteğini haklı buldu.

Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen, 25 Mayıs 2006’da YÖK’e resmen başvurdu. YÖK, olumlu görüş bildirirse, 2 ve 3 yıllık sağlıkçılar için üniversitelerde lisans tamamlama programları açılacak. 2 yıllık mezunlar 2 yıl, 3 yıllık mezunlar ise 1 yıl daha dışarıdan okuyarak fakülte diploması alabilecek.

Böylece çalışanların özlük hakları ve maaşları da artacak.


Zaman
sağlık
çalışanları
yök&#8217
ten
fakülte
diploması
istiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir