Medimagazin logo

Melih Aşık : Zoraki hizmet!

Melih Aşık : Zoraki hizmet!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hekimlere zorunlu hizmet getiren yasa TBMM'den geçti. Yasaya göre, bundan böyle tıp fakültelerinden mezun olacaklar hekim açığı olan yerlerde bölgenin mahrumiyet derecesine göre 200 ile 500 gün arasında zorunlu hizmet yapacaklar. Peki bu yasa işe yarayacak, yaraya merhem olacak mı? Tıp Kurumu Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer yanıtlıyor:
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2 yıl önce bugünlerde kanal kanal dolaşmış, "Biz mecburi hizmete karşıyız. Sağlık hizmeti gönüllülük temelinde olur. Hekimleri zorla Doğu'ya gönderirseniz onlardan verim alamazsınız" diye konuşmalar yapmıştı. Sorunu, "Çakılı Hizmet", "Sözleşmeli Hekim" gibi yöntemlerle çözeceklerini söylemişti. Aynı Bakan, şimdi zorunlu hizmeti savunuyor.
- Neden sonuç alınmıyor mecburi hizmetten?
- Siyasetçiler bir şey yapmış görünmek için genç hekimleri halkın önüne atıyor. Ama çoğunlukla onları ücra köşelerde yalnız bırakıyor. Tıbbi imkân ve malzeme sağlayamıyor. Genç hekim gittiği yerde çaresiz kalıyor. 12 Eylül döneminde de zorunlu hizmet yasası çıkarılmış, Kenan Evren, "Gönderdiğiniz hekimler kaçıyor" diye şikâyet eden vatandaşlara, "O zaman ağaca bağlayın, kaçmasınlar"diye çözüm önermişti...

Melih Aşık / Milliyet
melih
aşık
:
zoraki
hizmet!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir