Medimagazin logo

Kars tıp fakültesine kavuşuyor

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının yapımı için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi
Kars tıp fakültesine kavuşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının yapımı için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi.


Tıp Fakültesi için bina arayışlarının uzun süredir devam ettiğini ifade eden Karabayır, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, Rektör Prof. Dr. Necati Kaya ve Sağlık Bakanlığı ile değerlendirme çalışması yaptıklarını belirtti.

Tıp Fakültesi binasının temini için yapılan çalışmaları anlatan Karabayır, "Milletvekilleri olarak, bakanlık olarak, üniversite olarak en son eski SSK Hastanesi'ni fakülteye tahsis ettik. Bunun üzerine rektör, yaklaşık 1.5 ay önce Kars'tan Ankara'ya geldi. Bu hastanenin düzenlenip, tamiratının da yapılıp açılabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı tarafından programa alınması gerekiyordu. Yatırım programa alınmadan bu işin yapılması mümkün değildi. Biz, milletvekilleri olarak defalarca yetkililerle görüştük" dedi.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Devlet Planlama Teşkilatı'na iyi bir çalışma yapılması için talimat verdiğini de sözlerine ekleyen Karabayır, "Görüşmelerde, uzmanlar SSK Hastanesi'nin düzenlenmesinin yerine yeniden sıfırdan yapılması konusunda rapor sundu. Zaten bizimde arzumuz oydu. Bunun üzerine çalışmalar vardı ama ortada proje yoktu. Tokat'ta hazır bir proje bulunuldu ve getirildi. Üzerinde ufak tefek düzenlemeler yapıldı ve uygulamaya koyuldu. Neticede dün Devlet Planlama Teşkilatı'nda telefon geldi. Bizim araştırma hastanemiz kampüsüyle sıfırdan yapılacak ve bu 2 yıl içinde bitirilecek. Diğer hastanemiz gibi 10-13 yılda bitirilmeyecek. 35 milyon YTL'ye mal olacak olan bu proje, Kars için çok büyük bir olaydır" diye konuştu.


Kafkas Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Tıp Fakültesi'nin 60 öğrencisi, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğrenimlerini sürdürüyor.


İHA
kars
tıp
fakültesine
kavuşuyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir