Medimagazin logo

Erzincan'daki devlet hastaneleri birleştirildi

ErzincanDevlet Hastanesi ve 13 Şubat Devlet Hastanesi birleştirildi. Hastanelerin Sağlık Bakanlığı tarafından mevcut kaynaklarının ve personellerinin etkin kullanılması, hastaların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi amacıyla birleştirildiğini açıklayan Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Kurnaz, "Yeni hastanemiz 450 yataklı Erzincan Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek
Erzincan'daki devlet hastaneleri birleştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ErzincanDevlet Hastanesi ve 13 Şubat Devlet Hastanesi birleştirildi.

Hastanelerin Sağlık Bakanlığı tarafından mevcut kaynaklarının ve personellerinin etkin kullanılması, hastaların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi amacıyla birleştirildiğini açıklayan Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Kurnaz, "Yeni hastanemiz 450 yataklı Erzincan Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek. Mevcut Devlet Hastanemiz A Blok adını alırken, 13 Şubat ise B Blok adını alacaktır. Birleşme çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanarak, öncelikle idari birimlerin entegrasyonu tamamlanacaktır. Toplantılar yapılarak hekimlerin en iyi nasıl hizmet verecekleri, kendilerinin de en iyi çalışma koşullarının oluşması yanında, hastaların da en az mağduriyet yaşayacakları oluşumlar görüşülmüştür." dedi.

Hastanelerin mevcut şekilleri ile rekabet güçlerini de korumuş olacağını ve hastaların her iki hastanede de tüm hizmetleri alabileceklerini belirten Kurnaz, "Servis birleştirme işlemleri Devlet Hastanesi'nde poliklinik sayılarının, 13 Şubat'ta da yatak sayısının yetersizliğinden başarılamamıştır. Birleşmenin tamamlanmasını takiben artık hastaların hastaneler arası sevk işlemi sona erecektir. Herhangi bir tahlili hasta istediği hastanede yaptırabilecek. İstediği laboratuvarı veya radyoloji servisini tercih edecek. Doktorlar her iki hastanede ameliyat yapabilecekleri gibi, hasta yatırabileceklerdir." diye konuştu.
Zaman

erzincan'daki
devlet
hastaneleri
birleştirildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir