Medimagazin logo

3'ü profesör 4 doktor, 1.5 kiloluk tümörü göremedi!

Hamileliği süresince dört doktorun kontrolünden geçmesine rağmen, karnındaki tümör farkedilmeyen Ayhan Sevinç, öldü. Sevinç'in ailesi Dicle Üniversitesi Hastanesi ve dört doktor aleyhine 105 bin YTL'lik tazminat davası açtı.
3'ü profesör 4 doktor, 1.5 kiloluk tümörü göremedi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hamileliği süresince dört doktorun kontrolünden geçmesine rağmen, karnındaki tümör farkedilmeyen Ayhan Sevinç, öldü. Sevinç'in ailesi Dicle Üniversitesi Hastanesi ve dört doktor aleyhine 105 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Çeşitli hastanelerde yapılan kontrollerde ve sezaryen ameliyatında karnındaki tümör görülmeyen, daha sonra yapılan ameliyatta ise "iyi huylu" denilerek alınan tümörden ölen Ayhan Sevinç'in ailesi, 4 doktor ve Dicle Üniversitesi Hastanesi aleyhine 105 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Sevinç ailesinin avukatı Fırat Üger, Ayhan Sevinç'in, hamileliği süresince D.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenli olarak kontrollere gittiğini bildirdi.

Doğum öncesinde doktorun tatile gideceğini belirterek, hastayı yardımcısına bıraktığını ve ameliyatı gerçekleştiren yardımcısının, sezaryenden 3 gün sonra yoğun sancılarına rağmen hastayı taburcu etmek istediğini ifade eden Üger, şunları söyledi:

Koca tümörü göremediler

"Ancak hastanın eşi Mehmet Sevinç, tetkik yapılmasında ısrar etmiştir. Yapılan tetkikte, karın bölgesinde kütle olduğu belirlenince, hasta genel cerrahiye sevk edilmiştir. Bunun üzerine genel cerrahide yapılan ameliyatla kütle alınmıştır. Alınan 1.5 kilogramlık kütle, Patoloji Bölümü'nde tetkik edildikten sonra doktor, hastaya kütlenin tehlikeli olmadığını söylemiştir. Hastanın tedavi gördüğü 4 aydan sonra yeniden karnının şişmesi üzerine aynı tedavi yöntemlerine devam edilmiş, en sonunda genel cerrah, hastalığı teşhis edemediğini belirterek, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etmiştir."

Yumurtalık kanseri çıktı

Hacettepe'de Ayhan Sevinç'i muayene eden Prof. Dr. Ali Ayhan'ın, muayeneden hemen sonra Sevinç'in hastaneye yatışını yaparak, daha önce alınan kütlenin derhal getirilmesini istediğini belirten Üger, yapılan incelemeden, iyi huylu denilen tümörün aslında çok hızlı yayılan bir yumurtalık tümörü olduğunun belirlendiğini kaydetti. Çok geç kalındığı için tümörün vücudun her yerine yayıldığını ve yaklaşık 1.5 yıl tedavi gören Sevinç'in, dava açma aşamasında vefat ettiğini belirten Avukat Üger, "Hastanın belki de başlama aşamasında olan hastalığı, 3 doktorun gerekli özeni göstermemeleri, mesleklerinin gerektirdiği ilkelere uymadan el yordamıyla teşhis ve tedavilerde bulunmaları sonucu ilerlemiş ve hasta kaybedilmiştir" dedi.

Özensizlik ölüm getirdi

İki hastanenin de araştırma hastanesi ve kütlenin incelendiği iki yerin de hastanelerin patoloji laboratuvarları olduğunu belirten Üger, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak D.Ü'deki özensizlik, ölüme sebebiyet vermiştir. Hacettepe'deki doktor aynı gün teşhisi koyarken, aynı imkanlara sahip davalı doktorlardan hiçbiri, çekilen tüm ultrasonlara, ameliyatlara rağmen hastanın ameliyattan sonra karın bölgesini yoklama gereksinimi duymamış ve 1.5 kilogramlık kocaman kütleyi görmemişlerdir. Kütle alındıktan sonra dahi kanser olabileceği düşüncesiyle başka tetkiklere başvurmamışlardır. Hastasına gereken özeni göstermeyen, ameliyata rağmen kocaman kütleyi göremeyen, kötü huylu ve ölümcül olan tümörün iyi huylu olduğunu belirten 3'ü profesör 4 doktor ile bunlar hakkında işlem yapmayan üniversite hakkında 105 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtık."

Çocuğum annesiz kaldı

Ölen Ayhan Sevinç'in eşi Mehmet Sevinç yanlış tanı nedeniyle tedavide geciktiklerini ve eşini kaybettiğini belirterek, "Çok sıkıntı çektik. Eşimi kaybettim. Şimdi üç yaşında olan çocuğum annesiz büyüdü. Paraya ihtiyacım yok ama bu sıkıntıyı bana yaşatanlar başkasına çektirmesinler. Cezalandırılsınlar istiyorum" dedi. Bu arada, suçlanan Dicle Üniversitesi doktorları, bu konuda görüş belirtmek istemediler. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

yenişafak
3'ü
profesör
4
doktor
1.5
kiloluk
tümörü
göremedi!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir