Medimagazin logo

Nöbet sahtekarlığıyla zimmete 4.5 yıl hapis

Samsun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde nöbet listesinde sahtekarlık yaparak fazladan mesai ücreti alınmasıyla ilgili dava sonuçlandı
Nöbet sahtekarlığıyla zimmete 4.5 yıl hapis
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA) -Samsun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde nöbet listesinde sahtekarlık yaparak fazladan mesai ücreti alınmasıyla ilgili dava sonuçlandı.

Nöbete kalmadığı halde, listeye sık sık kendi adını yazarak 3 yıl içinde 138 bin YTL fazla mesai ücreti alan memur Celal Yavuz, ‘zimmetine para geçirmek’ suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis, dönemin hastane müdürü Musa Altun ise ‘Görevi ihmal’den bin 191 YTL para cezasına çarptırıldı. Hastane Başhekimi Alaattin Balcı ise beraat etti.

Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde meydana gelen olayda, doktor, hemşire ve memurların nöbet çizelgelerini hazırlayan memur Celal Yavuz, yaptığı değişiklikler ile kendi zimmetine 2001- 2004 yılları arasında 138 bin YTL para geçirdiği iddiasıyla yargılandı. O dönemde Başhekim olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alaaddin Balcı ve eski hastane müdürü Musa Altun’da aynı davada ‘görevi ihmal’ suçundan hakim önüne çıktı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Müdür Musa Altun nöbet çizelgelerini kendisinin denetleme yetkisinin olmadığını söyledi. Op. Dr. Balcı ise meydana gelen olayla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. 2004 yılında ortaya çıkan olaydan sonra yaklaşık 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Celal Yavuz ise, zimmetine geçirdiği parayı geri ödediğini ve pişman olduğunu söyledi.

Bugün yapılan son duruşmaya Altun ve Balcı katılmazken, Celal Yavuz hazır bulundu. Mahkeme memur Celal Yavuz’a 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası, görevi ihmal suçundan yargılanan eski müdür Musa Altun’a da bin 191 YTL para cezası verdi. Dönemin başhekimi Op. Dr. Alaattin Balcı ise beraat etti.

Hürriyet
nöbet
sahtekarlığıyla
zimmete
4.5
yıl
hapis
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir