Medimagazin logo

Abdi İbrahim 3. Parkinsonda Global Trendler toplantısını gerçekleştirdi

107 yıllık geçmişiyle Türkiye’de ilaç sektörünün en köklü şirketi Abdi İbrahim’in, Parkinson hastalığındaki son gelişmelerin konuşulduğu “Parkinsonda Global Trendler” toplantısının üçüncüsü, Türkiye’nin önde gelen uzman isimlerinin katılımı ile 10 Ocak’ta CVK Park Bosphorus’ta gerçekleşti.
Abdi İbrahim 3. Parkinsonda Global Trendler toplantısını gerçekleştirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Abdi İbrahim tarafından her yıl düzenlenen “Parkinsonda Global Trendler” toplantısının üçüncüsü 10 Ocak tarihinde CVK Park Bosphorus’da gerçekleştirildi. İstanbul dışında 15 farklı ilde canlı olarak yayınlanan ve Uluslararası Hareket Bozuklukları Kongresi’nde açıklanan Parkinson hastalığındaki son gelişmelerin ele alındığı toplantıya Prof. Dr. Murat Emre, Prof. Dr. Raif Çakmur, Prof. Dr. Bülent Elibol, Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer, Prof. Dr. Dilek İnce Günal, Prof. Dr. Haşmet Hanağası, Prof. Dr. Okan Doğu ve Prof. Dr. Cenk Akbostancı konuşmacı olarak katıldı.

Parkinson hastalığının, patofizyoloji, genetik, tedavi, cerrahi ve Non-Parkinson başlıklarıyla ele alındığı toplantı, başta Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Sakarya, Malatya, Edirne, Kayseri, Erzurum, Tokat ve Mersin olmak üzere toplam 16 ilden gelen nöroloji hekimleri ve Türkiye’nin farklı illerinden canlı bağlanan hekimlerle gerçekleştirildi. Nöroloji uzmanları tarafından Parkinson hastalığı ile ilgili son gelişmelerin konuşulduğu toplantıda 702 nöroloji uzmanı görüş alışverişinde bulundu. 

En bilinen belirtileri “hareketlerin yavaşlaması ve titreme” olan Parkinson hastalığıyla mücadele eden insan sayısı tüm dünyada 10 milyon olarak tahmin ediliyor. Türkiye’de ise bu rakam 100-130 bin arasında. Ancak bu rakam hızla artıyor. Her yıl 10 bin kişiye parkinson teşhisi konulan Türkiye’de, 2030 yılında hasta sayısının iki katına çıkması bekleniyor. Bu hızlı artışa karşın, hastaların sadece yaklaşık yarısı tedavi görüyor.

parkinson
abdi i̇brahim
ilaç sektörü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir