Medimagazin logo

Ameliyatsız varis tedavisi mümkün

Kadınların yüzde 50’si, erkeklerin ise yaklaşık yüzde 45’inde görülen varis problemi 50 yaşın üzerindeki her iki kişiden birinin yaşadığı bir problemdir. Varisler kozmetik olarak deformasyona neden olduğu gibi zamanla ağrı, şişme ve kronik toplardamar yetmezliğine de yol açabilir. 
Ameliyatsız varis tedavisi mümkün
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Varisin oluşmasında bazı etken durumlar söz konusudur. Genetik sebepler bir yana hormonal değişiklikler (gebelik, menopoz gibi), şişmanlık ve uzun süre ayakta durmayı gerektiren meslekleri yapmak da varis oluşumunu tetiklemektedir. Başlarda sadece görünüm açısından şikayetçi olunan varisler, daha sonra ağrı ve sancıya sebep olabilir. 

Varis oluşumu; genellikle kasık ile ayak bileği arasında yer alan safen toplardamarı adı verilen damarda görülmektedir. Günümüzde varis probleminin birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Önceki yıllarda damar cerrahisi ile ameliyat edilen varisler; bugün farklı birçok ameliyatsız yöntemlerle de tedavi edilmesi mümkün olan bir hastalıktır. Hastanın yaş ve yaşam tarzına; varislerin durumuna göre uzman doktor; ameliyat, radyofrekans, köpük ya da lazer tedavisi önerebilmektedir. 

Cerrahi yöntemlerle uygulanan tedavide; varise sebebiyet veren damar çıkarılır. Bu yöntem en klasik tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Genellikle anestezi uygulaması ile birlikte yapılan ameliyat süreci ameliyatsız yöntemlere oranla daha zahmetlidir ve iyileşme süreci daha uzundur. 

Varis tedavisi yöntemleri arasında en az ağrılı ve en kolay uygulama; köpük skleroterapisi tedavisidir. Tek başına uygulandığı zaman varisin tekrarlama olasılığı çok yüksektir. Bu sebeple köpük skleroterapisi, varise neden olan damarın kasıktan cerrahi yöntemlerle bağlanılması işleminden sonra uygulanabilmektedir.

Lazer ve radyofrekans yöntemleri de ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerindendir. Damar içine bir katater yerleştirilmesi ile birlikte yüksek enerjili ışın ya da radyofrekans dalgalarının damarın içeriden yakması yöntemleridir. Radyofrekans ve lazer tedavi yöntemlerinde herhangi bir kesi, anestezi ya da dikiş uygulamaları kullanılmamaktadır; katater yerleştirilecek olan damara uyuşturucu ilaç enjeksiyonu yapılmaktadır. Damar cerrahisi de dahil varis tedavisinde kullanılan bütün yöntemlerde hasta aynı gün taburcu olmaktadır.

Varis tedavisinin ameliyatsız yöntemlerinin birçok avantajı söz konusudur. Kısa sürede iyileşmesi, herhangi bir kesi izinin kalmaması, anestezi gerektirmemesi; morarma, uyuşma ve şişliğin çok az derecede gözlemlenmesi gibi olumlu sayılabilecek durumlar hastaların konforu açısından önemli bir rol oynamaktadır.

Detaylı bilgi için https://www.cuneytkoksoy.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 

varis
tedavi
cüneyt köksoy
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir