Medimagazin logo

Balıkesir'e yeni tıp fakültesi kuruluyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesine On Yedi Eylül Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması ve 600 yataklı devlet hastanesi yapılması Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından onaylandı.
Kaynak: İHA
Balıkesir'e yeni tıp fakültesi kuruluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı Bandırma’daki devlet kurumlarını ziyaret ederek yapılması planlanan yatırımlar ve tamamlanması gereken eksiklikler konusunda bilgilendirmede bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan ile beraber Eti Maden, Merinos, SGK, Devlet Hastanesi, Bandırmaspor ve OSB’yi ziyaret eden Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı son olarak Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile bir araya geldi. 
2020 yatırımları için devlet kurumlarını ziyaret ederek bilgiler alıyoruz diyen Milletvekili Yavuz Subaşı “ Ziyaret ettiğimiz kurumların yetkililerinden kurumların ihtiyaçları konusunda bilgiler aldık. Topladığımız tüm bilgileri Ak Parti Balıkesir İl Başkanlığında diğer ilçelerin ihtiyaçları ile birleştireceğiz. İsteklerimizi Balıkesir ili olarak Yatırım Daire Başkanlığı’ndan talep edeceğiz. Bu konuda her ilçemiz için olduğu gibi Bandırmamız içinde canla başla çalışıyoruz” dedi. 

Kültür Merkezi için ödenek çıkacak 

Yapımı yılan hikayesine dönen Kültür Merkezi için olumlu konuşan Subaşı “Paşakent Mahallesinde yapılması planlanan Kültür Merkezi için ihaleye çıkılsa da ekonomik tedbirler yüzünden yol kat edememiştik. 2020 yılı için Kültür Merkezi’nin inşaatını planlamaya alarak ödenek çıkaracağız. Daha sonra ödenek çıkmasa bile artık para fonundan yapılacak transfer para ile yapımına başlamamız kolay olur" diye konuştu. 

Borkarbür Tesisleri ve Güç Laboratuvarı’nda sona gelindi 

Bandırma’da Çinliler tarafından yapılacağı öğrenilen Eti Maden bünyesindeki Bor Karbür Tesisleri ve Türkiye’nin ilk ve tek Güç Laboratuvarı için çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Milletvekili Subaşı, "Eylül ya da Ekim ayı içinde tesislerin temelleri atılmış olacak. Sıkı bir çalışmayla 6 ay içinde tesisleri bitiririz. Açılacak bu iki tesisle de Bandırma’ya istihdam sağlanmış olacak. Kavşak çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçen ay ödenek sıkıntısı yüzünde yapı biraz yavaşlasa da ödenek konusu aşıldı. Hava üssü kavşağı biter bitmez de Liman AVM önündeki kavşak çalışmaları başlayacak. Bandırma’ya hizmet getirebilme adına Ak Parti olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz“ dedi. 

Açıklamalarına devam eden Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı “ Bandırma’ya açılması planlanan Tıp Fakültesi için Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ten olumlu görüşler aldık. Tarım Bakanımızla görüşerek Fakülte için Merinos’tan 2 Bin dönüm arazi isteyeceğiz. Bu arazinin Bin dönümüne Fakülte binasını yaparken, diğer Bin dönüme de yeni hastanemizi inşa edeceğiz. Yeni hastanenin yaklaşık 600 yataklı olmasını düşünüyoruz. Hastanemizde 3 seans olarak 100 kişiye hizmet veren Hemodiyaliz ünitemiz artık ihtiyacı karşılamıyor. Bin 64 metrekarelik yeni diyaliz merkezi için çalışmalar sona geldi. Projesi onaylandı ve ruhsatları da alındı. 2 Milyon 650 Bin lirayı bulacak yeni Diyaliz ünitesinde 30 cihaz bulunacak ve 2 seans hizmet verecek. 1 hafta içinde temeli atmayı düşündüğümüz ünite 180 günde tamamlanarak günde 150 hastaya hizmet verebilecek” diye konuştu. 

on yedi eylül üniversitesi
sağlık bakanlığı
yükseköğretim kurumu
Yorum (17)
Kamil Ömür
Dersaneye giderken ilk tercih Bursa Tıp fakültesi yazacağım diyordum ( memleket Bursa ) , arkadaşlar da senin gibi adamın ne işi var Bursa tıpta , Hacettepeyi yazsana diyordu. Tıpta okul ayrımı yok herkes devlet memuru olarak aynı şartlarda işe başlıyor Hacettepe mezununa devlet sen buradan mezun oldun beğen istediğin yerde mecburi hizmete başla demiyor derdim. Mühendislik istesem haklısınız okul ayrımı var tabii ki burası değil Boğaziçi, ODTÜ yazılacak derdim. Düşünün Türkiye ' nin 4. ilinin tıp fakültesine dudak bükülüyordu. Son dönemde açılanları gördükçe Bursa Tıp bunların yanında Harvard tıp sayılır diyorum. Bandırma ' ya tıp fakültesi mi açılır kardeşim ? Üniversite nosyonu veremeyecek fakültelerden biri olacak. Yazık.
46
Cevapla
aydin sinal
hayirli olsun ,haberden anlasildigi kadar yeni tip fakültesi kurmak icin ilk sart arazi.tarim bakanligida merinos koyunlari icin ayrilan otlagi verdimi is tamam"saldim cayira mevlam kayira" önce hastahane ,morfoloji hocalari !oda ne? veterinerler,saglikcilar,eczacilar,biyologlar yeterli.tekrar hayirli olsun
48
Cevapla
Mserdar
Devletin kurumlarının yapması gereken işi milletvekili ve ilçe başkanı yapıyor.
24
Cevapla
neyzen
haydaaaa, "kaşıkta atilla maydaaa. medimagazin tıp fakültesi puanlarını haberine baksanıza.. kafkas veteriner tartışmalarına baksanıza..her boş..ne haliniz var sa görün. balıkesir'deki fakülte yarım yırtık. geçende balıkesir'den bir hasta geldi. bu işlemi niye balıkesirde yaptırmadın dedim. üniversite hastanemiz yetersiz dedi. önce balıkesir. şimdi bandırma.. ne yaparlarsa yapsınlar aldırma...
34
Cevapla
muammer canik
Türkiye de şu an itibarı ile kurulu olarak 76 sı Devlet, 36 sı vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 112 Tıp Fakültesi vardır. Bu kurulacak olanla 77 si devlet, 36 sı vakıf olmak üzere 113 Tıp fakültesi oluyor. Hayırlı uğurlu olsun! Kaynak: Bakınız; YÜKSEK ÖĞRETİM TEŞKİLAT KANUNU.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir