Medimagazin logo

Başhekim, atandığı hastaneyi 3 ayda ihya etti

Balıkesir’in Gönen Devlet Hastanesi’ne 3 ay önce Başhekim olarak atanan Dr. Ersin Atıcı, hastane gelirlerini 500 bin TL arttırarak, hizmet kalitesini yükseltti.
Başhekim, atandığı hastaneyi 3 ayda ihya etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BALIKESİR-Gönen Devlet Hastanesi son aylarda gösterdiği performans ile fark oluşturmaya başladı. Gerek fiziki yapısı gerek uzman doktor ve personeli ile Gönen’e hizmet veren Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Atıcı, son aylarda yatak doluluğu, hasta poliklinik sayılarındaki artışa paralel olarak hastane gelirlerini arttırdıklarını belirterek, 1 milyon 300 bin lira olan hastane gelirini 1 milyon 800 bin liraya yükseltmeyi başardıklarını ifade etti.

 

 

Günde ortalama bin 500 hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirten Atıcı, "Yatan hasta doluluk oranlarımız yüzde 80’ler civarına yükseldi. 21 uzman doktorumuz, 6 pratisyen hekimimize ek olarak bir dahiliye uzmanımız ve bir biokimya uzmanımız ile Gönen için hizmet vermeye devam ediyoruz. Toplam personel sayımız ise 400’dür. Hastanemiz 16 dönüm üzerine inşa edilmiş olup 22 bin metrekare kapalı alana sahip. 90 yatağımız, 12 yataklı palyatif bakım odamız mevcut. 8 kişilik 2. basamak yoğun bakım ünitemiz ile 4 yataklı Birinci basamak yoğun bakım odalarımız ile Gönen halkına hizmet veriyoruz" dedi.

3 ay önce göreve başladığını ifade eden Atıcı, Gönen’e daha iyi hizmet etme adına kuşkusuz hedefleri olduğunu söyleyerek “Öncelikle hastanemizde kalıcı kardiyoloji uzmanımız yok. Geçici olarak bir uzman doktorumuz haftada bir poliklinik hizmeti vermeye geliyor. Göreve gelince bu sayıyı haftada 2 güne çıkardık. Ancak Gönen’e kalıcı olarak bir kardiyoloji uzmanının gelmesi için çaba harcıyoruz. Hastanemizde görev yapan kadın doğum uzmanı, çocuk ve göz hastalıkları doktor sayılarını arttırmak hedeflerimizin arasında yer alıyor“ diye konuştu.

gonen devlet hastanesi
ersin atici
Yorum (8)
murat 124
gonen nufus 73 000..gunde 1500 plk..48.6 gunde ilce nufusunu elden geciriyorlar..senede 7.4 kez muayene oluyorlar demekki. 2015 turkiye ortalamasi 4 4.5 filanmis kafa basi senelik muayenede..bashekim beyi saglik bakani olarak gormek isteriz masallah butun saglik verilerini alt ust etmis rekor ustune rekor kirmis.
80
Cevapla
Hasan Akdemir
Bir haber kanalında " İhya" gibi abartılı terimlerin kullanılması bana hoş gelmedi.
44
Cevapla
zeki can
sn meslektaşım doktorların durumu nasıl afedersiniz köle gibi çalıştırmıyorsunuz değilmi çok gördük kaprislileride....doktorların çalışma şartları düzeldimi dönerleri arttımı huzurlularmı...ciddi cevap beklerim........
33
Cevapla
mert
amaç sağlık hzmetinin kalitesini artırmak olmalı. Amaç hastane gelirini artırmak olmamalı. Burası devlet hastanesi. Amaç para kazanmak dğil halka hizmet olmalıdır. Ben atamalardan sorumlu olsam böyle haberleri çıkan herkesi görevden alırdım.
47
Cevapla
mserdar
Gelir artmış ama nasıl artmış, zamanında başka bir başhekim bir toplantıda hasta bir doktora muayene olup gidiyor,hastanenin geliri düşük,birbirinize hasta gönderin,ameliyat sayısını arttıralım,gelir artarsa dönerde artar diye toplantılar yapıyor.
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir