Medimagazin logo

<b>Fark ücreti yüzde 70&#8217;e çıkacak</b> (Güncellendi)

Özel sağlık sektörü SGK'lı hastalardan alınan fark ücretinin yükseltilmesi için uzun süreden beri çalışmalar yapıyor. Fark ücretinin düşük olmasından dolayı bazı özel hastaneler ise SGK ile anlaşma imzalamamıştı
<b>Fark ücreti yüzde 70&#8217;e çıkacak</b> (Güncellendi)
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Özel sağlık sektörü SGK'lı hastalardan alınan fark ücretinin yükseltilmesi için uzun süreden beri çalışmalar yapıyor. Fark ücretinin düşük olmasından dolayı bazı özel hastaneler ise SGK ile anlaşma imzalamamıştı.

Özel sağlık sektörü temsilcilerinin uzun süreden beri çalıştığı konuda somut adımlara yaklaşıldı. Alınan fark ücretinin yüzde 30’dan yüzde 70’e çıkartılması bekleniyor. Fark ücreti konusunda özel sektörle görüşmelerde bulunan Sağlık Bakanlığı, sınırın yüzde 70’e çıkartılması yönünde çalışmalar yapıyor. Oranın ocak ayı sonunda netleşeceği belirtiliyor.

Diğer taraftan %30 un daha yuksek bir orana çekilmesi çok kolay görünmüyor, çünkü fark oranlarını belirleme yetkisi Bakanlar Kurulu'nda bulunuyor. Yerel seçimlere az bir zaman kala bakanlar kurulunun vatandaşın cebinden daha çok para çıkaracak bir düzenleme yapması çok da kolay olmayacak gibi gözüküyor.

Bunun yanında %30 oranının belirlendiği tarihten bu yana dünyada ve Türkiye’deki son ekonomik gelişmlerle, döviz kurundaki artış gibi nedenlerden dolayı % 30 oranın artırılması da makul görünüyor. Ancak Bakanlık bu artışın hastane sınıfına göre yapılmasını da düşünebilir. Çünkü GSS kanununda hastanelerin sınıflandırılması konusu da yer alıyor.




Medimagazin
<b>fark
ücreti
yüzde
70&#8217
e
çıkacak</b>
(güncellendi)
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir