Medimagazin logo

<b>Özeller için katılım payı yeniden belirlenecek</b>

Çalışma Bakanı ile bir araya gelen özel sağlık sektörü toplantıdan memnun ayrıldı. Özeller için SUT ile belirlenen 10 YTL katılım payının sektör lehine yeniden düzenlenmesi bekleniyor; basamaklar arası fiyat farklılığı ise giderilmeyecek. Bir de Komisyon oluşturulan toplantıda, sunulan çözüm önerileri 15 Kasım&#8217;da netleşecek
<b>Özeller için katılım payı yeniden belirlenecek</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma Bakanı ile bir araya gelen özel sağlık sektörü toplantıdan memnun ayrıldı. Özeller için SUT ile belirlenen 10 YTL katılım payının sektör lehine yeniden düzenlenmesi bekleniyor; basamaklar arası fiyat farklılığı ise giderilmeyecek. Bir de Komisyon oluşturulan toplantıda, sunulan çözüm önerileri 15 Kasım’da netleşecek

Fatma Ergüzeloğlu-Ankara/Medimagazin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen özel sağlık dernekleri toplantısı sektör lehine sonuç verdi. 2008 Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile özel sağlık kuruluşları için belirlenen 10 liralık katılım payının kamuyla eşitlenmesi öngörülüyor. Toplantıda, sektör temsilcilerinin de içinde bulunduğu bir komisyon oluşturuldu ve en geç 15 Kasım tarihine kadar kurumların hem yeni sözleşme metinlerini hem de branş bazlı anlaşmaları tamamlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Akredite Hastaneler Derneği İcra Kurulu Üyesi Hüseyin Çelik, Çalışma Bakanın sorunlara duyarlı olduğunu ve karşılıklı uzlaşıya dayalı her tür desteği vereceğini söyledi. “Sorunların çözümü için hemen bir komisyon oluşturuldu. En geç 15 Kasım’a kadar hem yeni sözleşme metinleri hem de branş bazlı anlaşmalar tamamlanmış olacak. Katılım gösteren hemen her dernek komisyona kabul edildi. Hiçbir dernek dışlanmadı. Komisyon üyeleri Pazartesi gününe kadar yazılı görüşlerini GSS Genel Müdürlüğüne iletecek. Onlar hızlı bir şekilde değerlendirme yapacak; komisyon toplanacak ve hiç dağılmadan uzlaşı metni oluşuncaya kadar toplantı devam edecek” diye konuşan Çelik, hemen hemen tüm gün süren toplantının önemli bir duyarlılık göstergesi olduğunu ifade etti.

“Kamu ile özelin eşitlenmesini bekliyoruz”
Bakanın katılım payının özeller için farklı uygulanmasının düzeltileceğini söylediğini kaydeden Çelik şöyle konuştu:
“Orada bir yanlışlık olduğunu Bakanın kendisi de kabul etti. Zaten bu yasaya da aykırı bir düzenleme. Kamu ile özelin eşitlenmesini bekliyoruz. Ama Bakan, tıp merkezi-hastane-üniversiteler arasındaki fiyat farklılığını koruyacaklarını, varsa düzeltme yapabileceklerini ama eşit fiyat uygulamasının olmayacağını söyledi” dedi.

2009 yılı SUT’u memnuniyet arttıracak
“2008’de yayınlanan SUT bir ara dönem düzenlemesi”diye konuşan Çelik, 2009’da yayınlanacak SUT’un, sektörü de GSS’nin finansal açıdan sürdürülebilirliğini de düzenleyen ve karşılıklı memnuniyeti arttıran çok daha iyi bir uygulama olacağını kaydetti. Bakanın bununla ilgili alt komisyon çalışmalarının sürdürüldüğünü belirttiğini de sözlerine ekleyen Çelik, “Bunun masada konuşulup ilkesel olarak konuşulması memnuniyet verici. ‘Bana mı sorup yatırım yaptınız’ diyenler var. Böyle bir yaklaşım yoktu en azından” dedi.
<b>özeller
için
katılım
payı
yeniden
belirlenecek</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir