Medimagazin logo

<b>SGK'nın özellerde hangi branşlarla anlaşma yapacağı açıklandı</b> Sözleşme metninin tamamı yayınlandı

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Sami Türkoğlu, branş anlaşmasının da dahil olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 2009 yılı özel sağlık kurum ve kuruluşları ile yapacağı sözleşmenin bugünden itibaren il müdürlüklerinde imzaya açılacağını bildirdi
<b>SGK'nın özellerde hangi branşlarla anlaşma yapacağı açıklandı</b> Sözleşme metninin tamamı yayınlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Sami Türkoğlu, branş anlaşmasının da dahil olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 2009 yılı özel sağlık kurum ve kuruluşları ile yapacağı sözleşmenin bugünden itibaren il müdürlüklerinde imzaya açılacağını bildirdi.

Türkoğlu, branş anlaşmaları ile ilgili bir uygulamaya girdiklerini belirterek, "Ruhsatında kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, radyasyon onkolojisi, medikal onkoloji, organ nakli branşları ile cyberknife ve gammaknife gibi özel işlemleri bulunan özel sağlık kuruluşları, SGK ile sadece bu branşlarda anlaşma yapabilecekler" dedi.

Kurumla anlaşma yapan özel sağlık kuruluşlarının, "Ruhsatında bu branşların tamamı olması halinde seçme yapamayacaklarını" ifade eden Türkoğlu, bu kuruluşların paket olarak hizmet vermek zorunda olacaklarını anlattı.

Sami Türkoğlu, bunun özellikle organ nakli yapan üst grup hastanelerin talebi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Biz de öyle ya da böyle özel hastanelerin bir şekilde tümünün sistem içerisinde kalması düşüncesinde olduğumuz için bu uygulamaya geçtik. Ruhsatında söz konusu branşlardan üçü varsa üçü ile biri varsa biri ile anlaşma yapabilecekler. Organ nakli yapan hastanelerin genellikle hepsinde bu branşların tamamı bulunuyor."

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yayınlanması beklenen Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi yayınlandı.

Sözleşmeye ulaşmak için tıklayınız
<b>sgk'nın
özellerde
hangi
branşlarla
anlaşma
yapacağı
açıklandı</b>
sözleşme
metninin
tamamı
yayınlandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir