Medimagazin logo

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanın yakını, başhekim yardımcısına saldırdı

Ardahan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuzhan Tuğrul'un, corona virüs nedeniyle ölen bir hastanın yakınının sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldığı iddia edildi.
Kaynak: NTV
Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanın yakını, başhekim yardımcısına saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Ardahan Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün yeni tip corona virüsten (Covid-19) vefat eden bir hastanın yakınının Ardahan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuzhan Tuğrul'a sözlü ve fiziki şiddet uyguladığı öne sürülerek olayın üzüntü verici olduğu belirtildi.

''BU ÇİRKİN SALDIRI BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ''

Açıklamada, olayın sağlık çalışanlarınca kınandığı aktarılarak şunlar kaydedildi:

"Özellikle corona virüsle mücadele sürecinde tüm sağlık çalışanları gibi büyük özveriyle kamu adına sağlık hizmeti veren arkadaşımıza gerçekleştirilen bu çirkin saldırı bizleri derinden üzmüştür. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli sorundur. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik alınacak tedbirleri içeren yasal düzenleme, tutuklu yargılamanın önünü açsa da uygulamanın bu yönde olmaması sağlık çalışanlarını üzmektedir."

BAŞHEKİM YARDIMCISI ŞİKAYETÇİ OLDU

Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80'lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddetin kesinlikle kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, sağlıkta şiddete sıfır toleransın devlet politikasına dönüşmesinin gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Tuğrul'un da hasta yakınından şikayetçi olduğu bilgisi paylaşılarak adli sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı.

siddet
ardahan
cirkin saldiri
saglik calisanlari
saglikta siddet
Yorum (4)
Mr.Zotto
Sayın meslektaşım boş yere şikayetçi olma. Olay ulusal kanallarin birinde haberlerde çıkarsa milletin gazının alınması icin gozaltina alinir sonra serbest kalir. 2-3 yip surecek 7 8 mahkemede (bu surede bir suru yatirli kisi sikayetinden vazgecmen icin arar tehdit eder bir kısmı)hep is yerinden izin alip gidersin. Mahluk son mahkemeye kravat veya papyonka gelip hakime ayaga kalkinca iyu hal indiriminden cezasi duser o da ertelenir. Senin yorulman yanina kar kalir. Özetle bu dünyada sikayet i olman sadece seni yorar..
16
Cevapla
bozeren
sağlıkta memnuniyet yüzde 80lere ulaştıysa da, sağlıkta şiddet yüzde 100'e ulaşmıştır. bunun müsebbib(ler)i de bellidir.
14
Cevapla
dr.acilci
doktoru dövmek,sövmek adet oldu.doktor korumasız ve sahipsiz.günlerce mahkemelerde sürünüyoruz.
18
Cevapla
Mühendis
Tüm hekimlere sesleniyorum ne zaman birlik olup iş bırakacaksınız, yürüyüşler d0zenleyip dikkat çekeceksiniz, bu kadar önemli bir mesleğin temsilcileri olarak biz öğrencilere şiddet, düşük maaş, yoğun çalışma temposu, 36 saatlik nöbetler, mecburi hizmetler bıraktınız gurur duyun eserinizle yazıklar olsun size
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir