Medimagazin logo

Diş hekimliği fakültesinin kurulması iptal edilmedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, diş hekimliği fakültesinin kurulmasının iptal edildiği iddialarını yalanladı.
Diş hekimliği fakültesinin kurulması iptal edilmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diş hekimliği fakültesiyle ilgili bazı spekülasyonlar yaşandığını belirten Canikli, "Seçim çalışmaları sırasında Giresun'a Diş Hekimliği Fakültesi kurulacağını söylemiştik. Bunun iptale dildiği yönünde haberler çıktı. Çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımız imzalanmadı denilen belgeyi imzaladı. Dün itibarıyla Milli Eğitim Bakanı tarafından imzalandı ve hiçbir zamanda reddedilmedi, iade edilmedi" dedi.

Canikli, "Biz bir şeyin sözünü vermişsek hepsini yerine getirdik ve getiriyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Bugüne kadar yaptıklarımız ve planladıklarımızın yanında diş hekimliği fakültesi devede kulak kalır. Sözünü verdik ve yapacağız. Herhangi bir gecikmede söz konusu değildir" dedi.

"KİMSENİN GİRESUNLU HEMŞERİLERİMİZİN MORALİNİ BOZMAYA HAKKI YOK"

Kimsenin yapılan bu çalışmalar üzerinden Giresunlular'ın moralini bozmaya hakkı olmadığını belirten Canikli, "Basından takip edebildiğimizi kadarıyla muhalefete yakın milletvekili arkadaşlarımız bu bilgiyi rektörün kendilerine verdiğine söylediler fakat oradan yapılan açıklamayla, kendilerinin böyle bir bilgi vermediğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu yalan kamuoyuna yansıdı, bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldı. Bunun açığa çıkarılması gerekiyor. Bu yalan üzerinden yorum yapan, haksız ithamlarda bulunan kişilerin Giresunlulardan ve bizlerden özür dilemesi gerekiyor.

Etik ahlak ve siyasi ahlak bunu gerektirir. Bu arkadaşlarımızdan bunları bekliyoruz. Hamd olsun verilen bütün sözleri yerine getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz. Diş hekimliği fakültesi bugüne kadar realize ettiğimiz yatırımları arasında çok küçük kalan bir yatırımdır. Biz bugüne kadar 11 tane fakülte kurmuşuz. Giresun'da yüksek öğrenim öğrenci sayısı 2002 sonu itibariyle 3500-4000 civarındayken şimdi 24 bine ulaşmıştır. Bütünü bunlar 12-13 yıllık AK Parti iktidarında gerçekleşti. Bizi bir fakülteyle mi korkutuyorsunuz. Söz verilmişse yerine gelir kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

diş hekimliği fakültesi
giresun
nurettin canikli
Yorum (2)
fatma yirmibeş
her köye bir dişhekimliği fakültesi açın..ortalık işsiz dişhekimi kaynasın..bunlar dilenmeye başlayana kadar durmak yok fakülte açmaya devam.
0
Cevapla
Tarık Yılmaz
ADSM ler üst düzey donanımlarıyla eğitim araştırma diş hastanesi olsun usta çırak ilişkisiyle yeni hekimler yetişsin teoriğe ne gerek var fakülteye de gerek yok...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir