Medimagazin logo

'Doğumda düşürüp kolunu kırdılar' iddiasıyla şikâyet

Osmaniye'de Meryem Köksal (34) , doğum sırasında bebeğinin kolunun, yere düşürüldüğü için kırıldığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.
Kaynak: SABAH
'Doğumda düşürüp kolunu kırdılar' iddiasıyla şikâyet
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

25 Aralık'ta sancıları tutan Köksal, özel bir hastanede normal doğumla erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak iddiasına göre ebe, bebeğin göbeğini kesmeye çalışırken elinden düşürdü. Bebeğinin yere düştüğünü gören kadın, çığlık attı. Doğumhane önünde bekleyen eşi Kenan Köksal ve akrabaları sesi duyunca içeri girdi.

İddiaya göre bebeğin düşmeye bağlı olarak kolu kırıldı ve yüzünde morluklar oluştu. Bebeğin kolu burada alçıya alınıp, tedaviye başlandı. Ancak aile, bebeği alıp, Adana'daki başka bir hastaneye götürdü. Hastanede, bebeğin kolunun kırık olduğu, kol kırık olsa da o anda sarılamayacağı belirtildi. 

"EBE TEK BAŞINAYDI" 
Aile, özel hastane hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu, Sağlık Bakanlığı'na da şikayet etti. Sağlık Bakanlığı müfettişleri hastane hakkında inceleme yapıyor. Hastane yönetiminin de olayla ilgili araştırma başlattığı öğrenildi. Anne Köksal, "Çocuğumu, gözümün önünde ebe yere düşürdü. Ebe tek başına çalışıyordu. Doktor doğumdan önce, 'sancılar artınca beni ararsınız' diyerek hastaneden gitti. O halde beni bırakıp gitmemesi gerekiyordu. Bebeğim de ben de ölebilirdik" diye konuştu. 
 

doğum
şikayet
özel hastane
Yorum (3)
bozeren
böyle bebeği yere düşürme iddiaları her zaman mevcut.. olay doğru ya da yanlış; sonuçta hekim, ebe ve hemşirelerin sağlıkçıların emeğine laf geliyor.. bence, bunun önüne geçmek için, doğumhanelerin zemini daha yumuşak malzeme ile kaplanmalıdır.
3
Cevapla
cemal ak
ebe belki düşürdü belkide düşürmedi bilemem (kadının ifadesinin bir önemi yok çünkü söz konusu şikayet olunca hastalar hasta yakınları hikaye yazmayı iyi bilir) ama '' O halde beni bırakıp gitmemesi gerekiyordu.'' sözüne takıldım Arkadaş ben de bir hastanede tek kadın doğumcuyum hangi bir doğumun başında sabaha kadar bekleyeyim? sabah mesaimi yapayım yoksa her gece doğumların başında mı bekleyeyim? eğer ben bekleyeceksem nöbeti ebenin görevi ne? o neden nöbet tutuyor?
3
Cevapla
dres
Laflara gel; Doktor doğumdan önce, 'sancılar artınca beni ararsınız' diyerek hastaneden gitti. O halde beni bırakıp gitmemesi gerekiyordu. Tabi canım doktor orada emre amade 24 saat başında beklemeli.Zaten bu doktor marabaların evleri yoktur, özel hayatları ve kendilerini bekleyen eşleri yoktur. Gece gündüz hastanede yatıp kalkıp, hacet görürler. O yüzden burada hata büyük
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir