Medimagazin logo

Dünyada ilk: Tunceli'ye zırhlı ambulans gönderildi

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde teröristlerin bir süre önce ambulans yakması üzerine Sağlık Bakanlığınca kente biri zırhlı 3 ambulans gönderildi.
Dünyada ilk: Tunceli'ye zırhlı ambulans gönderildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığınca biri zırhlı 3 tam donanımlı ambulans gönderilmesi sebebiyle Tunceli 112 Acil Komuta Merkezi önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, 22 Ağustos 2016 tarihinde, terör örgütü mensuplarınca Nazımiye ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısında bazı ambulansların teröristlerce yakıldığını anımsattı.

Bu ambulansların yerine bakanlıkça yenilerinin gönderildiğini ifade eden Kaymak, "En son Nazımiye'de talihsiz bir olay yaşandı, baskına uğradık. Orada maalesef terör örgütü sağlık araçlarına bile saldıracak kadar adileşti. Bilindiği üzere uluslararası kurallarda sağlık çalışanlarının koruması vardır. Onlara savaş alanlarında bile ateş edilmez." dedi.

Kaymak, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada ilk defa Türkiye'de zırhlı ambulans diye bir tabir girdi. Zırhlı ambulansımız da geldi. Terörle mücadele devam ediyor. Yeter ki halkımız bizim yanımızda olsun. İnşallah bölgemizi, halkımızı terör örgütünden kurtaracağız. Tunceli inşallah güzel günler görecek."

Konuşmaların ardından 3 ambulans kurdele kesilerek hizmete sokuldu.

tunceli
teror
ambulans
zirhli ambulans
Yorum (2)
Frankie Bellevan
Bu haberden sonra umarım teröristler roketle falan Ambulansın zırhının işe yarayıp yaramadığını test etmeye kalkmazlar...
8
Cevapla
Frankie Bellevan
Mayınlara karşı bir önlem olarak düşünülmüşse de bu konuya ( Mayın konusuna ) Vurgu yapılmalıydı...
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir