Medimagazin logo

Dünyanın ağladığı bebek için artık çok geç!

Papa ve Trump’ın da sosyal medyadan destek olduğu Charlie Gard için “artık çok geç”. Yasal süreç durduruldu, yaşam desteği de durdurulacak.
Dünyanın ağladığı bebek için artık çok geç!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN DIŞ HABERLER-Ailesinin onu yaşatmak için verdiği mücadelesiyle dünya genelinde tanınan Charlie Gard’ın yasal süreci durduruldu, artık yeni bir tedavi için çok geç kalındığı söylendi. Gard ailesinin avukatı, inceledikleri raporda kas ve doku hasarının geri dönülmez halde olduğunu, 10 aylık Gard için yaşam desteğinin birkaç gün içinde kesileceğini söyledi.

 

İngiltere’de 4 Ağustos 2016 tarihinde oldukça sağlıklı bir şekilde doğan bebek Charlie Gard’ın nefes alma zorluğu çekmesi ve hep uyku halinde olması şikayetleriyle Great Ormond Street Hastanesi yoğun bakım ünitesine yatışı gerçekleşti. Bebek Gard’ın dünya üzerinde sadece 16 kişiye teşhisi konulmuş nadir bir irsi hastalığa, infantil başlangıçlı ensefalomiyopati mitokondriyal tüketim sendromuna sahip olduğu bulundu. Kaslarda zayıflığa ve beyin hasarına yol açan bu hastalık bebek Gard’ın kendi başına nefes alamamasına, yemek yiyememesine, ağlayamamasına hatta hareket edememesine sebep oldu.

 

Charlie’nin ailesi Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nde bulunan ve bu alanda uzman bir doktorla görüşmek ve Nükleosit olarak adlandırılan henüz deneme aşamasında olan bir tedaviyi uygulatmak istedi. Fakat bulunduğu hastanedeki doktorlar bu deneysel tedavinin iyileştirici olmayacağını ve Charlie’nin yaşam kalitesini arttırmayacağını söyledi. Bunun üzerine ailesi mahkemenin çocuklarının geleceği hakkında karar vermesi için yasal süreç başlattı. Hastane hakim Francis’e yaşam desteğinin durdurulması, acısına son verilmesi için karar almasını istedi. Aile yüksek mahkemeye karşı kaybetti. Gard ailesi kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde de görüşülmesini istedi. Verilen hukuki savaş uluslararası bir ilgi topladı. Donald Trump ve Papa da attığı tweetlerle 10 aylık bebek Gard’a destek verdi.

 

Ne var ki, aile dün itibariyle yasal sürecin durdurulduğunu açıkladı. Birkaç gün içinde bebek Gard’ın yaşam desteği kesilecek.

 

charlie gard
Yorum (1)
Luna Aksoy
Yaşam desteğinden 3 aydan fazla hasta tutulmamalı bence, hem hastaya hem ailesine eziyet...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir