Medimagazin logo

Eczacılar seçime gidiyor

Ankara Eczacı Odası’nın, 5 Eylül’de yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, 13 Eylül’de gerçekleştirilecek.
Kaynak: Hürriyet - Murat YILMAZ
Eczacılar seçime gidiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mevcut başkan Süleyman Güneş, Birleşik Eczacılar Grubu adına yeni dönemde tekrar aday olduğunu açıklarken, daha önceki yıllarda oda başkanlığı görevini yürüten Oğuz Ekincioğlu Eczacılıkta Değişim Platformu çatısı altında seçime girecek. Diğer aday ise Yeni Eczacı Hareketi ile Bülent Orçan olacak.
12 Eylül Cumartesi günü genel kurul yapacak olan eczacılar, 13 Eylül Pazar günü sandık başına gidecek.
Seçim öncesi adaylar, çalışmalarını Ankara Hürriyet’e değerlendirdi.

Eczacılıkta Değişim Platformu-Oğuz Ekincioğlu

ÖNCELİK EKONOMİK KATKI VE ÖZLÜK HAKLARI


ANKARA Eczacı Odası’nın ihtiyacı olan yeni bir yapılanma ve değişim gereksinimini gidermek için, oldukça tecrübeli ve genç ekibimiz ile seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Seçim için çok sayıda proje hazırlayarak EDEP olarak yaklaşık bir buçuk yıldır 50 kişilik bir ekip ile Ankara’daki eczane sahibi eczacıları iki kez ziyaret ettik. Seçime kadar üçüncü ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Meslektaşlarımızın eczanelerinde görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz. Eczanelerin ekonomik anlamda ciddi sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Ürettiğimiz projelerle eczane ekonomilerine katkı sağlayacağız. Kamuda çalışan eczacıların özlük hakları için de çalışma yapacağız. Genç ve tecrübeli bir ekip ile oldukça yoğun bir tempo içerisinde çalıştık ve meslektaşlarımıza tüm projelerimizi anlattık. 60 yıl önce örgütlenmeyi başarmış bir meslek grubunun temsilcisi olan Türk Eczacıları Birliği,(TEB) malesef üyesinden kopuk bir tutum sergilemektedir. Son seçimlerle göreve gelen Ankara Eczacı Odası’nın TEB politikasındaki tavrı bu olumsuz tabloyu daha da derinleştirmiştir. 13 Eylül’de seçimi kazanmamız ile birlikte Ankara Eczacı Odası’nın Türkiye genelindeki eczacılık meslek örgütü içinde hakettiği yerde konumlanmasını sağlayacağız.”

Birleşik Eczacılar Grubu-Süleyman Güneş

MESLEK HAKKIYLA İLGİLİ TALEPLERİMİZ DEVAM EDİYOR


2013 yılında seçimlere girdiğimizde bu seneki gibi bir takım proje ve vaatlerimiz oldu. Bu süreçte bunları hayata geçirdik. Onlara bağlı olarak yaptığımız çalışmaları üyelerimize bir çalışma kitapçığı ile aktardık. Bundan sonraki süreçte de yapılması gerekenleri ve geçen dönemde yaptığımız projelerimizin de olduğu çalışmalarımız bulunuyor. Örneğin meslek hakkı diye tabir ettiğimiz bir olay var. Meslek hakkıyla ilgili taleplerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra biz eczanelerimizde nöbet tutuyoruz. Kurumlarda olduğu gibi eczanelerde kamusal hizmet veriyor. Nöbet hakkı denilen olayın hayata geçmesi lazım ki eczacıların da bu hizmeti daha rahat sürdürebilmesi mümkün olsun. Fazla mesaiye bağlı olarak yanlarında çalıştırmış oldukları personele de buradan mesai ücretini aktarabilsinler. Birleşik Eczacılar Grubu adıyla seçimlere giriyoruz. Ankara Eczacı Odası’na üye olan bütün eczacıları gezdik. Ekibimizin içerisinde yeni isimler olacak. Yapı gönüllülük esasında, etik değerlere önem veren, sadece mesleği düşünen eczacıların bir araya gelmesinden oluşan bir yapıdır. Birleşik Eczacılar dememizin nedeni de zaten buradan kaynaklanıyor.”

Yeni Eczacı Hareketi- Bülent Orçan

MESLEK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLİP YENİLENMESİ GEREKİYOR


“Eczacılık mesleğinin bileşenleri olan özel sektör, kamu ve serbest eczaneleri oluşturan meslektaşlarımızın uzun zamandır yaşadıkları maddi ve mesleki sıkıntıların farkındayız. Kamu, özel sektör ve serbest çalışan eczacı meslektaşlarımızın tespit ettiğimiz sorunlarını çözmek adına ürettiğimiz projeleri içeren iki ayrı proje kitapçığını tüm meslektaşlarımıza ulaştırdık.
Proje kitapçıklarımızda belirttiğimiz şekilde eczacılık mesleğinin şartlarının iyileştirilip yenilenmesi gerektiğini düşündüğümüz gibi, meslek örgütü yönetimlerinin de yenilenmesi ve uzun süre görev alan kadroların demokrasinin gereği olarak değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni Eczacı Hareketi olarak daha fazla genç ve kadın eczacı meslektaşlarımızın yönetimlerde görev alması gerektiğini savunuyoruz. Daha demokratik daha katılımcı daha şeffaf bir yönetim oluşturmayı hedefliyoruz. Bu amaçla 05 Eylül’de yönetim asil, denetleme asil ve haysiyet asil adaylarımızı Ankara’da ilk defa ön seçim yaparak belirleyip meslektaşlarımızla sosyal medyada paylaştık. 12 - 13 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Ankara Eczacı Odası seçimlerine bu düşüncelerimiz yönünde projelerimiz ve adaylarımızla katılacağız.”

eczacılar
seçime
gidiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir