Medimagazin logo

Edirne'de ambulansa saldırı

Edirne İl Sağlık Müdürü Kişioğlu, bir vakaya müdahale eden ambulansa yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı
Edirne'de ambulansa saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

EDİRNE-Sağlık Müdürü Kişioğlu, Umurbey Mahallesi'nde bir olaya müdahale esnasında ambulansa zarar verilmesi sonrasında 112 Acil istasyonu personelini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kişioğlu, 112 sağlık hizmetinin ülkenin tamamında 24 saat çalışan ve ihtiyacı olan herkese acil sağlık hizmeti veren ciddi bir kamu hizmeti olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının zaman zaman şiddete maruz kaldığını belirten Kişioğlu, şöyle konuştu:

"Edirnemiz'de dün gece sabaha karşı meydana gelen o menfur saldırıyı, özellikle arkadaşlarımızın yanında kınamak için buradayız. Silahlı bir çatışma ortamına giren ekibimizin aracı şiddete maruz kaldı. Arkadaşlarımız ilk müdahalelerini yerine getirmiş ve hastayı hastaneye yetiştirmişler. Bu menfur saldırıyı kınıyor ve arkadaşlarımızla birlikte olduğumuzu gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan acil sağlık hizmeti veren 112 acil sağlık ekiplerine daha duyarlı, daha dikkatli ve daha içten davranmalarını bekliyoruz. Biz, onlar için oradayız. Hayat kurtarmak için oradayız."

112 Acil Sağlık ekibinden Paramedik Kübra Kocaağa ise, komuta kontrol merkezinden vaka bildiriminin yapılmasının ardından olay yerine gittiklerin söyledi.

Vurulan kişinin yakınları ve çevredekilerin olay yerinde yoğun şekilde toplandığını dile getiren Kocaağa, "Biz inmeden daha ambulansa saldırmaya başladılar. Sedyemizi indirip yaralıyı aldık ve müdahale ederken ambulansımızın arka camını yumruklayarak patlattılar, kırdılar. Hastayı buradan alarak fakülte hastanesi acil servisine teslim ettik." şeklinde konuştu.

edirne
ambulans
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir