Medimagazin logo

Erzincan Ağız Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi

Erzincan'da yapımı tamamlanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmete açıldı.
Erzincan Ağız Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik ve beraberindekiler, hizmete giren hastanede incelemelerde bulunarak Başhekim Dr. Fatih Çelik’ten bilgi aldı.

Hirik, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever işadamı Hacı Ali Akın'ın desteğiyle yapılan, 25 bin metrekare alan içerisinde 9 bin 200 metrekare kullanım alanı olan yeni hastanenin son model cihazlarla donatıldığını söyledi.

Erkan Hirik, kapasitesi 110 ünite olan hastanede aktif olarak 50 ünitede hizmet verildiğini ifade ederek, "Hizmet kalitesini artırma anlamında çok önemli eksiği yerine getirdiğini düşünüyoruz. Hastanemiz Erzincan'a yakışır şekilde hizmet verecektir." diye konuştu.

Başhekim Çelik de hastanenin kısa sürede hizmete girdiğini dile getirerek, "Hastanemiz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun çabaları, Hacı Ali Akın'ın maddi desteğiyle 2 yıl gibi bir sürede hizmete açıldı." dedi.

Modern bir hastaneye kavuştuklarını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Erzincan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermekteyken, 2015 Aralık ayında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştirdik. Hem bakanlığımıza bağlı Ağız Diş Sağlığı Merkezi hem de üniversitemizin akademisyenleri birlikte hizmet vermeye başladık. Ancak o zaman hizmet verdiğimiz bina yetersizdi. Toplam kapalı alanı bin 500 metrekareydi, 26 diş kliniği açılmıştı. Şu an 41 hekimimiz, 10 üniversite personelimiz ve Sağlık Bakanlığına bağlı 31 hekimimiz var."

erzincan
erzincan ağız diş sağlığı eğitim ve araştırma hastanesi
Yorum (1)
Dbc
Yahu ben hala bilmiyorum diş hekimliğinde uzmanlık be pratisyenlik arası çizgi nerde başlayıp bitiyor bilen varsa söylesin...Uzmana gönderiyoruz pratisyen yapar diyor pratisyen uzmana yolluyor ama dolgunun dahi uzmanı aynı hastanede varsa ben yapmayım sadece onlar yapsın ben de 1. basamak takılayım ağız taramaları felan.Yok ben de yapacaksam aynı hastanede aynı malzemelerle dolgu yapıldığında ya da protez yapıldığında ben neden düşük alayım işlemsel fark gerekmez mi tıpta böyle mi? Pratisyen ve uzmanın girişimsel işlemleri ayrı olmalı aynı işlemi ikisi bir yapmamalı...Ucube şov devam kaç senedir fakültelere biz hasta yollayacakken bizlere hasta yollanıyorsa belli işlemler hariç uzmanlık boş...
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir