Medimagazin logo

"Gözle" muayene bitiyor

Doktorun hastayı gözle muayene devri kapanıyor. Bir doktor günde 60'tan fazla hastaya bakamayacak
Kaynak: SABAH - ZÜBEYDE YALÇIN
"Gözle" muayene bitiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Vatandaşların özel hastanelerden yararlanma koşulları ile ilgili bazı değişiklikler hayata geçirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, özel hastanelerden yararlanacak vatandaşları rahatlatacak bir dizi önlem aldıklarını açıkladı. Çelik, bir doktora saatte 6, günde ise 60'dan fazla hasta bakamama koşulu getirdiklerini söyledi. Çelik'in verdiği bilgiye göre SGK tarafından alınacak önlemler şöyle:

GÖZLE MUAYENE YOK
Doktorlar bir saatte en fazla 6 hastaya bakabilecek. Bir hastaya düşen muayene süresi ortalama 10 dakika yükselmiş olacak. Bu, uluslararası otoritelerin bir hasta için öngördükleri ortalama 20 dakikalık muayene süresine ulaşılmasında önemli bir adım olacak.

HASTAYA BİLGİ ŞART
Özel sağlık kuruluşları 100 liranın üstündeki tedavi bedellerinde ayrıntılı fatura düzenlemek zorunda kalacak. Kurum ve SGK ne için nasıl işlem yapılmış, ne kadar fark ücreti alınmış bunları takip edebilecek.

ŞEFFAF SİSTEM
SGK'lıların özel hastanelerde doktor seçmesi sağlanacak. Sözleşmeli hastaneler, buralarda çalışan doktorların, ne kadar pay aldıklarını tedavi maliyetleri internette yayınlanacak.

BRANŞ DOKTORLARI
Özel hastanelerde SGK'lılara tüm doktorların bakmasına ilişkin zorunluluk kaldırılacak. Branş doktorlarının 5'te 4'ünün SGK'lılara bakması yeterli sayılacak.

DOKTORA CEZA
Doktordan kaynaklanan işlemle ilgili sadece hastaneye cezai işlem uygulanamayacak, doktorun da sorumluluğu bulunacak.

CEZALAR TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK
Yeni uygulamayla SGK ile özel hastaneler arasında ortak belirlenecek bir tahkim kurulu uyuşmazlıklara bakabilecek. Özel hastanelerin kendilerine uygulanan tüm cezai işlemlerin bir defada ödenmesi yerine isterlerse özel hastanelere cezaları 12 aya kadar taksitle ödeme imkânı getirildi. Taksit tutarı aylık faturasının yüzde 25'inden aşağı olmayacak.

"gözle"
muayene
bitiyor
Yorum (7)
uzm.dr
madem ki hukumetimiz bu kadar İnsanlarini dusunuyor o zaman devlet hastanelerine de ayni standartlari getirsin. gunde 120 hasta bakan meslektaslarim var. standarti neden devlet hastanesine uygulayamiyorsun sayin bakanim ? ayrica dokorun hesabini internetten yayinlamak seffaflik gosterisi mi yoksa bir insanin! ozel bilgilerinin bu kadar edepsiZce sergilenmesi mi? doktorun kazancindan kime ne yahu? o zaman tum kamu calisanlarinin kazanclarini ad soyad internetten ogrenelim.. ya ne gunlere geldik arkadas!!! ama bize mustehak !!!
0
Cevapla
hasan
kamu hastanelerinde de 60 dan fazla hasta bakılmasın, o insanların ki can değilmi
0
Cevapla
Hanife sarac
Ey okmeydani E.A hastanesi yoneticileri duyun sesimizi... Doktor 7 dk da hem muayene yapıyor hem yavaş calisan hbys ye kayit yapiyor. Hiç olmazsa 5 doktora 1 sekreter verin deyince hasta mahremiyetine aykırı diyorlar..5 dk si kayığa gidiyor..gozumuzle bile muayene edemiyoruz.. Sesimizle telkin oluyor hastalar...anlamadan dinlemeden kaydetmeye ugrasiyoruz...hastaya da yazık 7 dk sinı ona ayiramiyoruz...bilgisayra ayiriyoruz...bir de aramızda bilgisayar kullanamayan 50 yas üzeri Dr arkadaslar var...okmeydanindan başka kendi sekreterlik yapan varmiii. Heyy başka kimse varmiiiiii...
0
Cevapla
selen yaman
kamudaki hekimin hastanın suçu ne??benim rekorum 146 hasta.BİZ DE İNSANCA HASTA BAKABİLMEK İSTERİZ, inanıyorum ki hastalarımız da bunu ister!!!
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Tekrar yazıyorum.Alo 182 randevu hattından 10 dakikaya 1 hasta veriliyor.Arkadaşlar sizler kime kızıyorsunuz, alo-182 sistemine göre kamu hastanesinde bir hekime sadece 33 kişi randevu alabiliyor. Hekim isterse günde 33'ten fazla hasta bakmayabilir. Ama performans sistemi nedeniyle aralardan randevusuz hasta alarak neredeyse günde 133 hasta alan arkadaşlarımız var.Ameliyatı olmayan cildiye, FTR gibi branşlar 33 hasta ile döner alamayız diye feryat ediyor.Pek çok arkadaş vergilerin en az olduğu yılın ilk birkaç ayında dönerden aslan payı kapmak için adeta yırtınıyor, siz kime kızıyorsunuz?.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir