Medimagazin logo

Hemşireler 'bilimsel araştırmalarda' biz de varız diyor

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, "Hemşirelikte Araştırma Sempozyumu" yapıldı. Sempozyumda birçok hemşire ve katılımcı yer aldı.
Hemşireler 'bilimsel araştırmalarda' biz de varız diyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen "Hemşirelikte Araştırma Sempozyumu"na birçok hemşire ve davetli katıldı. Sempozyumda, araştırma sonuçlarının hemşirelik uygulamalarında kullanımı, hemşirelik araştırmalarında yaşanan sorunlar tartışılırken, bu tartışmalara katılımcılar tarafından çözüm önerileri geliştirildi.

Öte yandan araştırma tekniklerini öğrenip, uygulamaya koymak isteyen Bakırköylü hemşireler nasıl araştırma yapacaklarını bir günlük sempozyumda tartıştı. Yoğun iş yükü altında kısıtlı olanaklarla mesleklerini bilimsel temele oturtmak isteyen hemşireler, bu alanda da yapacakları araştırmalarla söz sahibi olmak, otonomilerini kurmak ve kendi mesleklerinin mucidi olmak istiyor.

Ayrıca sempozyumda ülkemizde lisans mezunu hemşirelerin sadece yüzde 35'inin ayda bir dergi takip edebildiği ve bu dergilerin de sadece yüzde dördünün araştırma makaleleri içerdiği vurgusu yapıldı.Daha sonra sempozyumda çıkan sonuçlar; "Hastanelerde kurumsal araştırma kültürü oluşturulması, araştırma yapan hemşirelerin sayısının ve araştırma kalitesinin artırılması, Ulusal düzeyde hemşirelik eğitiminde mali sistemlerinin geliştirilmesi, bilimsel veri tabanlarının oluşturulması ve yaygınlaştırılması ve

Sağlık Bakanlığı hemşirelik araştırma merkezinin yaygınlaştırılması" olarak belirlendi.

Toplantının ardından katılımcılara "Hemşirelik memnuniyet" anket çalışması da yapıldı.

hemşireler
'bilimsel
araştırmalarda'
biz
de
varız
diyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir