Medimagazin logo

Hemşirelikte Yeni Ufuklar

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Hemşirelikte Yeni Ufuklar Sempozyumu 30 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Hemşirelikte Yeni Ufuklar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Hemşirelikte Yeni Ufuklar Sempozyuma Ankara’da gerçekleştirildi. Sempozyuma Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Türkiye Büyük millet Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı  Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, Türkiye Hastaneler Birliği Başkanı Hasan Çağıl, AB Bakanlığı Leonardo da Vıncı Program Koordinatörü Celil Yaman, Ebeler Hemşireler Derneği (EHEMDER) Başkanı Kadriye Gülseren, YBÜ Hemşirelik Bölümü Başkanı Gül Pınar, Gazi Üniversitesi.Hemşirelik Hizmetleri Bölümü Müdürü Emine Sözer, Sağlık Akademi Derneği Üyesi Sevcan Atasoy ile Ankara, Bursa, Aydın, Konya, Denizli, Kırşehir ve diğer illerden çok sayıda hastanenin Başhekim, Başhekim Yardımcıları, Başhemşire ve idarecileri  katıldı.

 

Türk Hemşireliğinin Akademik seviyesinin yükselmesinin vurgulandığı sempozyumda, AB Projesi Koordinatörlüğü Biriminin Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2005 yılında kurulduğu ve kurulduğu yıldan itibaren toplam 65 Doktor, Hemşire, Başhekim Yardımcısı  ve Diyetisyenin,  AB Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vıncı Projeleri  fonlarından yararlanarak Avrupa ülkelerinde farklı uygulamaları yerinde görme ve tecrübe etme şansı yakaladığı kaydedildi. Sempozyumda AB Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vıncı Projeleri çerçevesinde yapılan çalışmaların, tüm sağlık kurumlarına yeni bakış açıları kazandırdığı ve uluslararası ilişkiler kurma fırsatı sağladığına dikkat çekilirken, bu anlamda İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerle sağlık alanında ortak çalışmalar yapıldığı ayrıca bilgi alış verişinde bulunulduğu kaydedildi.

 

Sempozyumda konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan sağlık hizmetinin çeşitli sektörleri kucakladığını söyledi. Sağlık sektörünün tüm taraflarının insanın temel hakkı olan sağlığın korunması için son derece itinalı davranması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Doğan,  hasta bakım hizmetinin en önemli unsuru olan hemşirelerin eğitimi için üniversitelerin kapasite artırımına gitmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl de konuşmasında, sağlık eğitiminde lisans diplomasının gerektiğini belirterek, lisans eğitiminin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Cevdet Erdöl, gelecek yıllarda Türkiye’nin sağlık konusunda referans ülke olma özelliği ile çok sayıda yabancı hasta çekeceğini belirterek, bu hastalara hizmet verecek kişilerinde yabancı lisanları bilmesi ve konuşmasının önemine değindi.

 

Sempozyumda, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer’in  hemşire yetersizliği konusunda politika yapıcıların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade ettiği konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Hastaneler Birliği Başkanı Hasan Çağıl ise yeni dönemde Başhemşirelik kavramının Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne dönüşeceğini belirterek, hastayla temas eden tüm klinik  çalışan gruplarının bu pozisyon altında değerlendirileceğini ifade etti. Çağıl yeni yapılanmanın en geç iki ay içinde oluşturulacağını söyledi.

 

Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Safa Kapıcıoğlu ise konuşmasında hastanenin önümüzdeki  dönemlerde   kendi coğrafyasındaki ülkelere bilgi köprüsü olma vazifesini gururla yerine getireceğini söyleyerek, yürütülen çalışmalar konusunda bilgi verdi.

 

Sempozyumda konuşan AB Bakanlığı Leonardo da Vıncı Program Koordinatörü Celil Yaman, AB projelerinin sağlık alanındaki önemine değinirken,  Başhemşire Hülya Erbaba  hastanede bu güne kadar gerçekleştirilen AB projeleri  ve mesleki eğitim projelerinin katkıları, EHEMDER Başkanı Kadriye Gülseren Hemşirelik çalışmalarının performansa göre ücretlendirilmesinin önemi, YBÜ Hemşirelik Bölümü Başkanı Gül Pınar gelecekte hasta bakım hizmetlerinin nasıl olması gerektiği,  Gazi Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Emine Sözer Hemşirelik İmajının güçlendirilmesi ve Sağlık Akademi Derneği Üyesi Sevcan Atasoy sahadaki hemşirelerin beklentileri konusunda görüşlerini dile getirdi.

hemşirelikte
yeni
ufuklar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir