Medimagazin logo

İkinci kez oldu: Ölü donörden nakledilen rahimle doğum yapıldı

Amerika Birleşik Devletlerinde Jennifer Gobrecht isimli kadın, ölü bir donörden nakledilen rahimden doğan ikinci bebeğin annesi oldu
Kaynak: Independent Türkçe
İkinci kez oldu: Ölü donörden nakledilen rahimle doğum yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD- 33 yaşındaki Jennifer Gobrecht, henüz çocukken rahmi olmadığını öğrenmişti. Doktorlara göre hiçbir zaman kendi bebeğini taşıyamayacaktı.

Ancak perşembe günü Philadelphia'daki Penn Medicine, genç kadının kadım ayında başarılı bir sezaryen operasyonuyla Benjamin adlı bebeğini dünyaya getirdiğini açıkladı. Tıp merkezinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre bebek, kısırlık sorunu yaşayan kadınlara tedavi seçeneği oluşturmak için rahim naklini araştıran bir çalışmanın parçası olarak dünyaya geldi.


Tıp tarihinde bir ilk: Ölü bağışçıdan nakledilen rahimle çocuk sahibi oldu


Philadelphia dışında yaşayan Jennifer ve eşi Drew Gobrecht, Benjamin'in doğumunu "mucize" diye niteledi.

CNN’de yer alan habere göre, 17 yaşındayken regl olmadığını fark eden Jennifer, Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) adı verilen ve nadir görülen bir sendrom yüzünden rahmi olmadan doğduğunu öğrendi.

Birkaç yıl sonra eşi Drew’le tanıştığını söyleyen genç kadın, sözlerini şöyle sürdürdü:

Drew’le çıkmaya başladığımızda ya evlat edinme ya da taşıyıcı annelik yoluyla bir şekilde aile kurabileceğimizi hep biliyorduk. Ama düşünebildiğimiz yöntemler, bunlardan ibaretti.

Penn Medicine Nakil Cerrahisi’nde Doç. Dr. Paige Porrett, rahim naklinde organın bebek doğduktan sonra çıkarıldığını söyledi. Jennifer’da da aynı prosedürün uygulandığını belirten Porrett, rahmin çıkarılmasıyla herhangi bir ilaca da gerek kalmadığını ekledi.

Jennifer’ın nakil ameliyatından 6 ay sonra dışarıda döllenen yumurtadan elde edilen embriyoyu kadının yeni rahmine yerleştirdi.

10 günlük bekleyişin ardından genç kadın, embriyonun başarıyla yerleştirildiğini, yani hamile olduğunu söyleyen kan testi sonuçlarını aldı.

Söz konusu operasyon, ABD’de başarıya ulaşan ikinci rahim nakli oldu. Cleveland Kliniği haziran ayında, ölü donörden nakledilen rahim sayesinde bir kız çocuk dünyaya getirdiklerini açıklamıştı.

Ölü donör nakli yöntemiyle doğan ilk bebek, Mayıs 2018’de Brezilya'da dünyaya gelmişti.

Canlı bir donörden alınan rahimde büyüyen ilk bebeğin doğumu ise 2013 yılında İsveç'te gerçekleşmişti.

benjamin
mucize
doc. dr. paige porrett
rahim nakli
embriyo
olu donor
rahim
Yorum (1)
Dr
Son derece gereksiz ve zorlama bir ameliyat ne oluyoruz ya artık
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir