Medimagazin logo

Medula özel hastanelere tatil günleri de açıldı

Tatil günlerinde medula sisteminin özel hastanelere kapalı olması nedeniyle yaşanan sorunlar giderilerek sistem yeniden düzenlendi.
Medula özel hastanelere tatil günleri de açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile hastaneler arasında fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, geri ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulan medula sisteminde özel hastanelere yönelik düzenleme yapıldı. Özel hastanelerin tatil günlerinde sisteme girememesi nedeniyle hasta muayene yapamamaları yönünde yaşanan sorun sistemde değişiklik ile giderildi.


Samsun SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, geçmiş dönemde medula sistemine özel sağlık kuruluşlarının veri girişi yapamadıklarını, bu nedenle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Sistemin kapalı olması nedeniyle hastanelerin çeşitli yöntemlere başvurma zorunluluğuna girdiğini, bu yönde birçok sıkıntıların tespit edildiğini belirten Çalışkan, "Şuanda kurumumuz ile sözleşmeli özel sağlık kuruluşlarının kamuya ya ait sağlık hizmet kuruluşlarında olduğu gibi resmi tatil günlerinde sözleşmeli oldukları branşlarda sistemi kullanabilecekler. Sağlık kuruluşları medula sisteminde kayıt almadan bize fatura edemiyorlardı. Bu nedenle hastaları tatil günlerinde muayene edemiyorlardı. Bu yönde çok şikayetler aldık. Artık sorun ortadan kaldırıldı. Bu önemli bir gelişmedir" dedi.

medula
özel
hastanelere
tatil
günleri
de
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir